16:22 10 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  35630

  Contabilii ucraineni vor fi nevoiți să treacă la abace de lemn după ce autoritățile ucrainene au interzis utilizarea softului rusesc destinat activității contabile

  BUCUREȘTI, 16 mai — Sputnik. Recentele interdicții impuse de președintele ucrainean, Petro Poroșenko, vizează și unele softuri rusești.

  Utilizatorii ucraineni discută aprins despre interzicerea softului contabil 1C, larg răspândit în spațiul ex-sovietic, pentru care nu există o alternativă.

  "1C a fost interzis, iar de mâine contabilii vor avea o sărbătoare — încep zilele de odihnă", a scris o utilizatoare a softului pe un forum dedicat contabilității.

  Un alt utilizator i-a replicat că ar putea utiliza Excel, iar al treilea a propus „să se treacă direct la abace de lemn".

  Potrivit specialiștilor, oamenii de afaceri s-ar putea confrunta cu mari problemă. În primul rând, vor fi nevoiți să-și exporte baza de date în mijlocul perioadei fiscale. Contabilii sunt revoltați și cer soluționarea urgentă a problemelor care vor apărea din cauza inițiativei autorităților ucrainene.

  Programul 1C a ajuns în lista softurilor rusești interzise la inițiativa autorităților ucrainene, fapt care a trezit numeroase critici din partea companiilor private și instituțiilor de stat care îl utilizează pentru evidența contabilă.

  Tagurile:
  Soft, Contabilitate, 1C, Abac, Program, Petro Poroșenko, Rusia, Ucraina


  Știrile Zilei