00:19 27 Mai 2018
Chişinău+ 17°C
În direct
 • EUR19.71
 • USD16.82
 • RUB0.27
 • RON4.26
 • UAH0.64
  Italia

  (FOTO) Vezi cum poți deveni posesorul unui castel în Italia, gratuit

  © Sputnik / Александр Вильф
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  18310

  Italia oferă gratuit mai multe castele medievale tuturor doritorilor care vor îndeplini un set de condiții

  BUCUREȘTI, 17 mai — Sputnik. Dacă doriți să fiți posesorul unui castel maiestos, aveți posibilitatea să o faceți absolut gratuit. Pe tot teritoriul Italiei există peste 103 palate luxoase care își așteaptă stăpânii, iar aceștia trebuie să îndeplinească anumite condiții.

  Potrivit publicației The Local, în lista obiectelor turistice se află castele, cârciume vechi, fortărețe, moșii vechi, două insule și mănăstiri medievale. Pentru a intra în posesia unei astfel de proprietăți doritorul trebuie să depună o cerere, să investească în lucrările de restaurare și să amenajeze localitatea în așa fel, încât să devină atractivă pentru turiști.

   

   

  Transmiterea cu titlu gratuit a castelelor unor investitori reprezintă o inițiativă a Agenției Proprietăților de Stat și ministerului Patrimoniului Cultural. În afară de lucrările de restaurare din fonduri private, autoritățile speră în acest fel să atragă turiști în destinații mai puțin cunoscute.

   

   

  În cazul în care doriți să primiți în folosință gratuită un palat medieval, trebuie să prezentați autorităților un plan de dezvoltare, în care să descrieți cum planificați să atrageți turiști. Candidații selectați vor primi un drept de proprietate pe o perioadă de 9 ani, cu posibilitatea prelungirii contractului. În unele cazuri, antreprenorii vor putea să beneficieze de drept de proprietate pe o perioadă de 50 de ani. Solicitările pot fi depuse până la 26 iunie.

   

   

  În ultimii doi ani, statul italian a transmis prin proiectul "Lighthouse Project" în proprietate privată peste 30 de obiecte cu destinație turistică.  În următorii doi ani se planifică distribuirea altor 200 de clădiri cultural-istorice.

  Mai multe detalii legate de proiect pot fi consultate pe site-ul Agenției Proprietăților de Stat.

  Tematic

  Copiii româncelor din Italia se întorc acasă: reportaj emoționant
  În Italia, o româncă este ținută sclavă și exploatată sexual de patron
  Coşmarul altor 70 de românce exploatate în Italia
  Românii cu suflet frumos: ce a făcut un român din Italia după ce a găsit 1000 €
  (VIDEO) Românul-erou din Italia. Datorită lui, a fost prins un hoţ periculos
  Români exploataţi crâncen şi ţinuţi în sclavie în Italia
  Tagurile:
  Gratuit, Casteluri, Investiții, Turism, Italia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei