00:15 27 Mai 2018
Chişinău+ 17°C
În direct
 • EUR19.71
 • USD16.82
 • RUB0.27
 • RON4.26
 • UAH0.64
  Serghei Lavrov și Donald Trump

  Putin: oferim Congresului SUA transcrierea discuției dintre Trump și Lavrov

  © Photo : RUSSIAN FOREIGN MINISTRY
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  13820

  Președintele rus Vladimir Putin a comentat afirmațiile referitoare la faptul că președintele american Donald Trump a oferit informații secrete ministrului rus de externe Serghei Lavrov, în timpul întâlnirii lor de la Washington.

  BUCURESTI, 17 mai — Sputnik. Vladimir Putin a spus că Rusia este pregătită să furnizeze Congresului SUA transcrierea discuțiilor dintre Trump și Lavrov dacă Washingtonul consideră că este adecvat, informează Sputnik International.

  "Dacă administrația americană consideră adecvat, suntem pregătiți să furnizăm Senatului și Congresului Statelor Unite transcrierea discuțiilor dintre Lavrov și Trump", a spus Putin.

  El a precizat că se poate întâmpla numai "dacă administrația americană o dorește". Între timp, adjunctul lui Putin, Yuri Ushakov, a comentat declarația presedintelui rus. El a spus că nu au existat înregistrări sonore la discuțiile dintre Trump si Lavrov, ci doar transcrieri.

  Comentariul a venit după ce Washington Post a scris că Trump i-a oferit ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, și ambasadorului rus Serghei Kislyak informații despre o amenințare teroristă cu ajutorul unor laptopuri amplasate în avioane. Informațiile au provenit de la un partener american printr-un acord de partajare a informațiilor.

  Putin a glumit pe seama faptului că Lavrov nu a împărtășit cu el și cu serviciile de informații rusești niciun fel de informații secrete provenite de la Donald Trump.

  "Este foarte rău, trebuie să-i aplic o mustrare lui Lavrov", a glumit Putin.

  El a spus că, în SUA, "schizofrenia politică" se dezvoltă pe baza unor astfel de pretenții media.

  "Schizofrenia politică se dezvoltă în Statele Unite. Nu pot explica astfel de acuzații împotriva actualului președinte care susțin că a dezvăluit câteva secrete lui Lavrov", a declarat Putin.

  Potrivit lui Putin, cei care le răspândesc astfel de zvonuri sunt fie proști, fie periculoși și dăunează Statelor Unite. Situația din SUA se află în criză datorita sloganurilor anti-ruse, a declarat Putin.

  Cu toate acestea, Rusia nu se amestecă în afacerile interne ale SUA și nu intenționează să facă acest lucru, a subliniat Putin.

  Consilierul pentru Securitatea Națională, Herbert Raymond McMaster, a subliniat că Trump nu a dezvăluit nicio sursă de informații în cadrul discuției de la Casa Albă de săptămâna trecută cu Serghei Lavrov. Cei doi oficiali au vorbit despre amenințările organizațiilor teroriste, inclusiv amenințările la adresa aviației.

  Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a numit acuzațiile "absurde".

  Tematic

  Putin citând Microsoft: SUA sunt sursa primară a atacurilor cibernetice
  Putin a explicat de ce Rusia își reechipează armata
  Vladimir Putin a cântat la pian în China
  În Siria s-a născut Vladimir Putin
  Putin l-a felicitat pe Macron cu Victoria în alegerile prezidențiale
  Dezbatere Le Pen - Macron. Macron nu se supune lui Putin, dar recunoaște că...
  Tagurile:
  Congresul american, Vladimir Putin
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei