00:26 27 Mai 2018
Chişinău+ 17°C
În direct
 • EUR19.71
 • USD16.82
 • RUB0.27
 • RON4.26
 • UAH0.64
  Maison Blanche

  Mass-media americană: În SUA se pregătește o lovitură de stat

  © AP Photo / Pablo Martinez Monsivais
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  37552

  De la alegerea sa, Donald Trump este ținta atacurilor mass-media majore din SUA. Atacurile care se hrănesc scurgeri de informații la cel mai înalt nivel de stat, ceea ce sugerează că Trump ar fi amenințat cu destituirea. Printre acuzațiile care îi sunt aduse, sunt legături cu Moscova sau oferirea de informații secrete Kremlinului.

  Rapoartele recente privind presupusele legături ale lui Donald Trump cu Rusia sugerează că Washingtonul se străduiește continuu să-l pună sub acuzare pe Trump. Cel puțin asta estimează Jake Novak, editorialist al postului TV CNBS. În plus, jurnalistul presupune că Donald Trump este ținta unei lovituri de stat.

  Jake Novak este convins că scurgerea de informații despre discuția dintre Trump și Moscova sau informațiile pe care le-a partajat cu omologul său reprezintă un scandal mult mai mare decât simplul fapt că președintele unei țări face schimb de informații cu un alt președinte. El amintește că nu este pentru prima dată când persoane suspuse în guvernul american încercând să difuzeze informații neconfirmate privind legăturile domnului Trump cu Moscova. Jurnalistul este sigur că aceasta este o infracțiune foarte gravă.

  Novak notează că toate aceste scurgeri de informații despre legăturile dintre președintele SUA și Rusia au ceva în comun. Toate au fost reflectate imediat în numeroase declarații ale înalților funcționari și care vizează discreditarea lui Donald Trump.

  Potrivit lui Jake Novak, există două surse posibile pentru scurgerea unor astfel de informații. Prima ar fi un apropiat al președintelui Statelor Unite, care acționează ca o „cârtiță" în Casa Albă. O altă cale ar fi de a căuta printre structurile de informații ale Congresului.

  Mai mult decât atât, jurnalistul crede că Trump însuși s-a compromis prin concedierea lui James Comey, directorul FBI, și a consilierului de Securitate Națională, Michael Flynn. Cu toate acestea, Novak subliniază faptul că acest lucru nu este o bază suficientă pentru a suspenda un președinte. El a reamintit că, în conformitate cu Constituția Statelor Unite, punerea sub acuzare a președintelui poate fi aplicată în cazurile de înaltă trădare, mită sau alte infracțiuni graves.

  În concluzie, reporterul subliniază faptul că, în realitate, nu există o singură dovadă a uneia dintre acuzațiile împotriva lui Donald Trump. În acest caz, toate atacurile împotriva președintelui Statelor Unite nu fac decât să consolideze susținătorilor săi, care l-au ales pe Trump, văzând în el un dușman al clasei politice actuale.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei