00:24 27 Mai 2018
Chişinău+ 17°C
În direct
 • EUR19.71
 • USD16.82
 • RUB0.27
 • RON4.26
 • UAH0.64
  O expediție în zona arctică. Poză simbol

  Militarii americani erau cât pe ce să moară de frig la frontieră cu Rusia

  Министерство обороны РФ
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  33370

  Pușcașii marini erau cât pe ce să moară de frig în timpul unor exerciții militare în apropierea de frontiera cu Rusia

  BUCUREȘTI, 18 mai — Sputnik. Pușcașii marini americani au înghețat în timpul exercițiilor desfășurate recent în Norvegia, în apropiere de frontiera rusă. Echipamentul militar nu a facut față temperaturilor mai mici de —45 de grade, scrie Defense News.

  La exercițiile Viking 2017, care au avut loc la începutul lunii martie, au participat peste 200 de pușcași marini ai SUA.

  Potrivit producătorului de echipament militar de iarnă Torraka (Taiga), Jonas Ridem, aceștia arătau în hainele sale asemenea mascotei companiei Michelin.

  "Ei credeau că le va fi cald, în realitate au înghețat mortal", citează RIA Novosti delcarațiile lui Ridem.

  Producătorii echipamentului arctic nu au luat în considerație faptul că în condițiile unor temperaturi extrem de scăzute sudoarea corpului poate îngheța pe suprafața hainei.

  Potrivit publicației Military.com, îmbrăcămintea exterioară a militarilor se deteriora din cauza frigului, fermoarele nu se descuiau, gențile de plastic crăpau, iar bocancii alunecau de pe schiuri.

  Comandantul unităților pușcașilor marini din Europa și Africa, general-maiorul Nil Nelson, a declarat că vor fi luate în considerație neajunsurile echipamentului.

  "După 12 de ani prin pustiuri urmează să însușim lecția. Am creat lucruri bune pentru pustiu, însă acestea nu reușesc să reziste temperaturilor scăzute", citează publicația rusă Dni.ru declarațiile general-maiorului.

  Tagurile:
  Pușcași marini, Exerciții militare, Norvegia, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei