02:35 21 Septembrie 2017
Chişinău+ 20°C
În direct
    Candidații conservatori pentru alegerile parlamentare din Marea Britanii

    Muncitorii străini în UK: Ce prevede programul electoral al conservatorilor

    © REUTERS/ Stefan Rousseau/Pool
    Internaţional
    Sa primesc un link scurt
    Ieșirea Marii Britanii din UE (195)
    940 0 0

    Joi, Partidul Conservator din Marea Britanie și-a publicat programul electoral, unul plin cu măsuri sociale atât de dure încât zeci de mii de britanici ar putea fi forțați să plătească pentru ca să beneficieze, la pensie, de îngrijire la domiciliu.

    BUCUREȘTI, 18 mai — Sputnik. Măsura numită "taxa de demență" prevede ca persoanele cu active de 100.000 de lire sterline sau mai mult trebuie să plătească pentru îngrijirea lor socială, scrie RT.

    Valoarea de referință este în prezent de 23.250 de lire sterline, dar planul conservatorilor prevede să adauge casele oamenilor la această sumă. În schimb, premierul Theresa May a promis că nimeni nu va trebui să-și vândă locuința pentru a acoperi costurile de îngrijire în timpul vieții.

    "Acest manifest prezintă o viziune pentru viitorul Marii Britanii, nu doar pentru următorii cinci ani, ci mai departe", se spune în prefața manifestului.

    Cu toate acestea, fostul director al Institutului pentru Studii Fiscale și consilierul guvernamental Sir Andrew Dilnot a avertizat că planurile nu se referă la ceea ce el consideră drept o problemă majoră.

    Oamenii vor fi expuși la creșterea costurilor de îngrijire și nu va exista "nimic pe care să-l poți face pentru a te proteja", inclusiv acoperirea asigurărilor.

    Politicile cheie importante din manifestul conservatorilor includ:

    - Limită inferioară a migrației și sancțiuni pentru companiile care angajează lucrători din afara UE, în timp ce aceștia vor fi obligați să plătească pentru a utiliza Serviciul Național de Sănătate (NHS).

    - Înlocuirea prânzurilor gratuite școlare pentru toți copiii cu mic dejun școlar gratuit pentru copiii din școala primară.

    "Oamenii sunt pe bună dreptate sceptici față de politicienii care pretind că au răspunsuri ușoare la problemele profunde. Este responsabilitatea conducătorilor să fie drepți cu oamenii în ceea ce privește provocările viitoare și munca necesară pentru a le depăși ", a adăugat premierul Theresa May în manifest.

    Тема:
    Ieșirea Marii Britanii din UE (195)

    Tematic

    Brexit: „Britanicii nu au nevoie de români culegători de fructe, ci de bancheri"
    Deputații britanici au susținut inițiativa premierului pentru alegeri anticipate
    Găsiți 12 soldați britanici în această imagine
    Britanicii „au ieşit” din UE „din cauza vampirilor” din România
    Tagurile:
    conservator, program electoral, Theresa May
    Reguli de utilizareCOMENTARII    Știrile Zilei