22:09 10 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  16722

  Republicanii au identificat persoana care ar urma să-l înlocuiască pe Donald Trump în cazul declanșării procedurii de impeachment

  BUCUREȘTI,  18 mai — Sputnik. Conservatorii republicani deja se gândesc serios că postul de președinte al SUA ar trebui să-l ocupe nu Donald Trump, ci vicepreședintele Mike Pence, scrie Politico.

  Pe fundalul scandalurilor din jurul lui Trump, în legătură cu demiterea directorului FBI și a pretinsei transmiteri către Rusia a unor informații secrete, ideea demiterii președintelui devine tot mai populară printre republicani. Aceștia au obosit să-l mai apere pe Trump, fiind îngrijorați de comportamentul lui și de modul în care își îndeplinește funcțiile, se spune în articol.

  Nu mai este pentru nimeni un secret că mulți republicani ar prefera să-l vadă pe Pence în Cabinetul Oval, nu pe Trump, menționează Politico.

  Lobby-știi din Partidul Republican îl tratează pe vicepreședinte drept „o sursă a stabilității la Casa Albă, unde există prea multă agitație". Însă e puțin probabil ca procesul de trecere a puterii de la Trump la Pence să decurgă calm. Dacă împotriva lui Trump va fi demarată procedura de impeachment, Pence va fi nevoit să preia puterea în condițiile unei crize constituționale, se menționează în articol.

  În legătură cu scandalurile declanșate în jurul președintelui SUA, reprezentanții Partidului Democrat au cerut declanșarea procedurii de impeachment împotriva lui Trump. Conform Constituției americane, în cazul demiterii președintelui, locul acestuia urmează să fie ocupat de vicepreședinte.

  Tematic

  Putin: oferim Congresului SUA transcrierea discuției dintre Trump și Lavrov
  Informația secretă pe care Trump i-a transmis-o lui Lavrov
  Trump spune că are "drept absolut" să împartă informații cu Rusia
  Acuzație gravă: Trump a dezvăluit personal informații secrete rușilor
  Tagurile:
  Cabinetul oval, impeachment, Demisie, Casa Albă, Mike Pence, Donald Trump, SUA


  Știrile Zilei