00:15 27 Mai 2018
Chişinău+ 17°C
În direct
 • EUR19.71
 • USD16.82
 • RUB0.27
 • RON4.26
 • UAH0.64
  Protest în fața ministerului Justiției din Berlin

  (VIDEO) Naționaliștii au luat cu asalt Ministerul Justiției din Berlin

  © Sputnik / Oleg Polunin
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  7321

  Aproximativ 50 de persoane au încercat astăzi să ia cu asalt sediul Ministerului Justiției din Berlin

  BUCUREȘTI, 19 mai — Sputnik. Aproximativ 50 de demonstranți au încercat să pătrundă astăzi în incinta sediului Ministerului Justiției al Germaniei, aflat în centrul Berlinului, scrie Die Welt.

  După amiază, un grup de persoane necunoscute s-a oprit în fața Ministerului Justiției, însoțiți de o furgonetă pe care era fixată o scară, încercând să pătrundă în interiorul clădirii. Aceștia au început să scandeze lozinci, cerând demisia ministrului Justiției, Heiko Maas, precum și închiderea granițelor.

  La locul incidentului a sosit poliția, care a încercuit sediul instituției și a dispersat oamenii. Împotriva câtorva participanți au fost intentate dosare pentru opunerea rezistenței poliției. Organizatorul protestului a fost reținut.

  Alte 20 de persoane au încercat să rămână la intrarea în sediul ministerului. Aceștia s-au întins pe jos, ținând în mâini pancarta: "Totul a fost uitat — împotriva cenzurii și limitării dreptului la exprimare".

  Pe partea opusă a străzii s-au adunat oponenții manifestanților, care țineau pancarte cu mesaje: "Jos naziști", "Nu, urii și incitării".

  Potrivit informațiilor preliminare, participanții la acțiune aparțin unei mișcări identitare de dreapta, care se pronunță împotriva migrației și pentru protejarea valorilor europene. Motivul protestului a servit proiectul de lege prin care guvernul încearcă să interzică "discursul de ură" în rețelele de socializare.

  Tematic

  Presiuni europene pentru acceptarea imigranților. Reacții ale românilor
  Invazia imigranților: ce face Trump și ce face UE
  Tagurile:
  Manfiestație, Identitarianism, Ministerul Justiției, Naționalism, Proteste, Berlin, Germania
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei