22:31 14 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange

  Mesajul lui Julien Assange: Războiul adevărat abia începe!

  © REUTERS / Peter Nichollspe
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Arestarea lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks (32)
  26820

  Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, va solicita azil politic în Franţa, acesta declarând că a înregistrat o victorie importantă după ce procurorii suedezi au renunţat la ancheta judiciară deschisă împotriva lui pentru viol.

  BUCUREȘTI, 22 mai — Sputnik. Julian Assange vrea să părăsească Ambasada Ecuadorului din Marea Britanie și să ceară Franței azil politic, scrie France Info.

  „Cred că este responsabilitatea Franţei să ia decizia potrivită în această chestiune şi să-i ofere lui Assange azil politic. El vrea să părăsească Ambasada Ecuadorului de la Londra şi să ceară Franţei o decizie corespunzătoare pentru azil, care să-l protejeze de procuratura americană", a spus avocatul lui Assange.

  Potrivit avocatului Juan Branco, Assange are motive întemeiate că creadă că va fi extrădat în Statele Unite în momentul în care va părăsi Ambasada Ecuadorului. Avocatul lui Assange a declarant că au existat ameninţări pentru a-l condamna pe Julian Assange la închisoare pe viaţă, chiar de la Donald Trump în urmă cu câteva săptămâni pentru că a dezvăluit scandaluri de corupţie şi crime împotriva umanităţii.

  La începutul anului 2015, Julian Assange a trimis o scrisoare deschisă preşedintelui Franţei Francois Hollande în care a solicitat azil politic. Fondatorul WikiLeaks a spus că rămânerea sa în sediul ambasadei, în care se află din 2012, constituie un pericol pentru sănătatea sa fizică şi morală. În 2015, Palatul Elysee a respins însă cererea lui Assange.

  Tot vineri, Julian Assange a spus că decizia Suediei de a renunţa la investigaţia împotriva sa pentru viol este o victorie importantă pentru pentru sistemul ONU privind drepturile omului.

  Războiul adevărat abia începe. Cei 7 ani de chin, de detenţie injustă, nu sunt un lucru pe care îl pot ierta. Este de neconceput că sunt în continuare ameninţat cu arestarea de Marea Britanie dacă părăsesc ambasada", a declarat jurnalistul.

  Echipa juridică a lui Assange a contactat autorităţile din Marea Britanie pentru a căuta o soluţie privind rezolvarea statutului său.

  Тема:
  Arestarea lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks (32)

  Tematic

  Assange: Rusia nu este implicată în spargerea corespondenței lui Hillary Clinton
  Julian Assange: Clinton își construiește campania pe o isterie antirusească
  Assange declară că 80% din Agenția Naţională de Securitate a SUA este privată
  Tagurile:
  Azil politic, viol, adevăr, război, Julian Assange, Ecuador, Franța


  Știrile Zilei