20:02 23 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.59
 • USD17.03
 • RUB0.26
 • RON4.20
 • UAH0.61
  European Parliament

  Ungaria protestează la ONU împotriva unei rezoluții a Parlamentului European

  © Flickr/ European Parliament
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  16230

  Guvernul ungar protestează pe lângă organizațiile internaționale împotriva recentei rezoluții adoptate de Parlamentul European (PE) în care acesta este de partea unui terorist în defavoarea Ungariei și a poliției sale.

  BUCUREȘTI, 29 mai — Sputnik. Luni, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că Parlamentului European "caută scuze" pentru o persoană condamnată pentru terorism, transmite Agerpres.

  Ministrul Szijjarto a explicat că persoana la care se face referire în textul rezoluției este Ahmed H.. Acesta a condus un grup de migranți la punctul de trecere de la Roszke pentru a "lansa un atac împotriva poliției ungare aruncând pietre, bucăți de beton și sticle ore în șir".

  Guvernul ungar face un apel către Organizația Națiunilor Unite, Consiliul Europei, Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) și Organizația Tratatului Nord-Atlantic NATO, a subliniat ministrul de externe de la Budapesta.

  Pe 17 mai Parlamentul European a votat o rezoluție în favoarea invocării împotriva Ungariei a Articolului 7 din Tratatul UE, ce poate duce la suspendarea dreptului de vot al acesteia. Motivul este "încălcarea gravă a valorilor" europene. Instituțiile europene sunt nemulțumite de politicile promovate de premierul Viktor Orban, in special de modificările legislative ce privesc politica de azil pentru refugiați, organizațiile nonguvernamentale și educația.

  Și premierul Viktor Orban a criticat rezoluția PE într-un interviu acordat în urma cu 10 zile postului public Kossuth Radio. Potrivit lui Orban, în divergențele dintre poliția ungară și un grup de migranți la granița de sud a Ungariei, în septembrie 2015, a fost implicat și un cetățean sirian condamnat la 10 ani închisoare pentru că a folosit un megafon pentru a calma tensiunile și a aruncat cu trei obiecte în poliția de frontieră.

  Tematic

  Petiție pentru demisia Monicăi Macovei din Parlamentul European
  Parlamentul European a votat o rezoluție împotriva Sputnik
  „Sputnik” și „RT” vor deveni subiect de dezbatere în Parlamentul European
  Parlamentul European a suspendat dosarul liberei circulații în UE pentru Turcia
  Tagurile:
  guvernul ungar, terorist, Parlamentul European, Ungaria
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei