02:29 21 Ianuarie 2018
Chişinău-1°C
În direct
  BRITISH AIRWAYS

  British Airways a reluat zborurile. Motivul pentru care au apărut problemele

  © AP Photo / PA / Gareth Fuller
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  7101

  British Airways a anunțat că a restabilit sistemul informațional și a reluat toate zborurile

  BUCUREȘTI, 30 mai — Sputnik. Compania britanică British Airways‏ a declarat că a restabilit controlul asupra sistemului informațional, după apariția unor probleme care au provocat anularea și reținerea mai multor curse aeriene.

  "A fost restabilită funcționalitatea sistemului computerizat, lucrările noastre continuă, pentru a efectua toate zborurile incluse în grafic în aeroporturile Hitrow și Gatvick", a anunțat compania.

  Reamintim că sâmbătă sute de pasageri ai British Airways au rămas blocați în aeroporturile londoneze Hitrow din cauza unei erori în sistemul informațional al companiei. De asemenea, au fost amânate sau anulate cursele aeriene ale companiei britanice din alte orașe ale lumii.

  Compania a anunțat duminică că toate problemele din sistemul informațional au fost eliminate. Informațiile anterioare despre o serie de atacuri cibernetice nu s-au confirmat.

  Anterior, președintele British Airways, Alex Cruz, a declarat că din cauza problemelor în sistemul informațional au avut de suferit 75 de mii de pasageri. Erorile au fost cauzate de optimizarea cheltuielilor care au determinat compania să transmită lucrările de mentenanță în afara țării. Cruz a mai declarat că va demisiona din funcție din cauza celor întâmplate.

  Tematic

  Marea Britanie: toate cursele aeriene au fost anulate
  Tagurile:
  British Airways, Marea Britanie
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei