02:33 25 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Premierul britanic, Theresa May

  Theresa May se solidarizează cu muncitorii şi promite să respingă cerinţele UE

  © REUTERS / Andrew Yates
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (519)
  103920

  Prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, promite să respingă cerinţele Bruxelles-ului cu privire la imigrație şi să apere interesele muncitorilor obişnuiţi. Care sunt scorurile obţinute de conservatori şi laburişti, potrivit celui mai recent sondaj.

  BUCUREŞTI, 30 mai — Sputnik. Theresa May va încerca să-şi reînvioreze campania pentru atragerea alegătorilor de partea ei, încercând să-i convingă pe muncitorii care votează de regulă cu Partidul Laburist şi cu Ukip să îi susţină de data aceasta pe conservatori în privinţa Brexit.

  În contextul în care un nou sondaj indică faptul că Partidul Laburist a început să atragă susţinere mai mare din partea alegătorilor, premierul britanic profită de cerinţele „agresive" cu privire la Brexit formulate de Bruxelles, insistând asupra ideii că numai ea are capacitatea de a negocia un acord hotărâtor pentru viitorul Marii Britanii, scrie The Times.

  Într-un discurs pe care urmează să-l susţină, Theresa May va încerca în mod explicit să atragă simpatia alegătorilor care sunt preocupaţi cu privire la subiectul imigraţiei și al suveranităţii Marii Britanii, spunând că opiniile lor au fost „ridiculizate și ignorate prea mult timp".

  Decizia conservatorilor de a încerca, în ultima săptămână de campanie, să se concentreze din nou asupra subiectului Brexit vine în contextul în care un sondaj sugerează că tendinţa de a-l prezenta pe Jeremy Corbyn (liderul Partidului Laburist) ca neavând o atitudine suficient de fermă în privinţa terorismului nu i-a ajutat pe conservatori să câștige mai mulţi alegători.

  Sondajul Survation publicat astăzi arată că Partidul Conservator conduce, având cu șase puncte mai mult faţă de Partidul Laburist, acesta din urmă înregistrând un avans întrucât respondenții se declară de partea lui Corbyn în ceea ce priveşte ipoteza despre legătura dintre politica externă a Marii Britanii și terorismul de la nivel intern. Întrebaţi, după atacul de la Manchester, dacă sunt de părere că acţiunile militare ale Regatului Unit din plan extern au condus la creşterea riscului terorist în Marea Britanie, 46 la sută dintre cei chestionaţi au răspuns afirmativ, în timp ce 14 la sută au considerat că aceste acţiuni au scăzut riscul.

  Astfel, potrivit celui mai recent sondaj, realizat pentru Good Morning Britain, conservatorii au 43 la sută, iar laburiştii 37 la sută din numărul voturilor, liberal-democraţii au 8 la sută, iar Ukip, 4 la sută. Aproximativ 30% dintre cei chestionați au declarat că Jeremy Corbyn ar fi cel mai bun prim-ministru, ceea ce reprezintă, pentru acesta, o creștere cu nouă puncte în această lună.

  Theresa May va prezenta, de asemenea, strategia sa de a profita de ieşirea Marii Britanii din UE pentru a reforma politica ţării, făcând apel la alegătorii din clasa muncitoare care au votat pentru Brexit, pentru a câştiga susţinerea acestora.

  „Scopul Guvernului pe care îl conduc nu este doar acela de a obţine acordul cel mai favorabil Marii Britanii în Europa, ci şi de a profita de această ocazie pentru a face ca în Marea Britanie balanţa să se încline în favoarea muncitorilor obişnuiţi", susţine May.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (519)

  Tematic

  Avertizare către Theresa May: UE va bloca orice acord privind Brexit dacă...
  Theresa May a anunțat alegeri generale anticipate în Marea Britanie pe 8 iunie
  Theresa May a ascuns datele oficiale privind beneficiile migrației
  May: Migranții români ar putea intra liber în Marea Britanie până în anul ...
  Brexit, ziua 1 - "Fără cale de întoarcere" - discursul Theresei May
  Theresa May, despre drepturile cetățenilor UE după Brexit
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei