21:05 20 Ianuarie 2018
În direct
  NATO

  Nemții nu vor interveni dacă Rusia ar ataca un membru NATO

  © Sputnik/ Stringer
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  50032

  Majoritatea germanilor s-ar opune unei intervenții militare a Germaniei în cazul în care un membru NATO ar fi atacat de Rusia

  BUCUREȘTI, 30 mai — Sputnik. Majoritatea nemților s-ar opune intervenției militare a Germaniei în cazul în care un membru NATO ar fi atacat de Rusia, arată datele unui sondaj efectuat la comanda PEW Research Center.

  Potrivit studiului, 53 la sută din nemți s-ar opune intervenției Germaniei în cazul în care unul din aliații săi ar fi atacat de Rusia. Pe de altă parte, 40 la sută ar susține o o astfel de intervenție.

  Cei mai dispuși să-și apere aliații sunt olandezii (72 la sută), polonezii (62 la sută), americanii (62 la sută), canadienii (58 la sută) și francezii (53 la sută). Cei mai șovăielnici se arată spaniolii (46 la sută — pro, 46 la sută — contra) și britanicii (45 la sută — pro, 43 la sută — contra).

  Sondajul a fost efectuat între 16 februarie — 10 aprilie 2017, în SUA, Canada, Franța, Germania, Olanda, Polonia, Spania, Suedia și Marea Britanie, pe un eșantion de 9761 de persoane.

   

  Divisions within NATO on defending an alliance ally

  Tagurile:
  Sondaj, Război, NATO, PEW Research Center, Rusia, Germania
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei