01:12 19 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.68
 • RUB0.27
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Donald Trump

  Trump a decis să denunțe acordul de la Paris privind schimbările climatice

  © AP Photo / Pablo Martinez Monsivais
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  5820

  Donald Trump a decis să denunțe acordul de la Paris privind schimbările climatice

  BUCUREȘTI, 31 mai — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a luat decizia de renunțare la Acordul de la Paris privind schimbările climatice, anunță portalul companiei Axios, cu referire la propriile surse.

  Angela Merkel
  © AP Photo / Markus Schreiber

  Se menționează că detaliile denunțării acordului urmează să fie elaborare de un grup de funcționari, din care face parte și șeful Agenției pentru Protecția Mediului, Scott Pruitt.

  În cadrul ultimului summit, liderii G7 au încercat să ajungă la un consens în ceea ce privește schimbările climatice, însă în declarația finală au fost nevoiți să recunoască eșecul din cauza poziției SUA, care a refuzat să se alăture consensului în ceea ce privește acordul de la Paris. Ulterior, Trump a scris pe contul său de Twitter că urmează să ia o decizie cu privire la schimbările climatice peste o săptămână de la reuniune.

  Duminică. Axios a anunțat că Trump a informat un cerc de persoane apropiate despre intenția de a denunța Acordul de la Paris privind schimbările climatice.

  Acordul de la Paris privind schimbările climatice a fost semnat la 12 decembrie 2015 și prevede un plan de acțiuni pentru limitarea încălzirii globale "mult sub 2 grade", inclusiv prin reducerea emisiilor. Documentul a intrat în vigoare la 4 noiembrie 2016.

  Tagurile:
  Axios, Acordul de la Paris privind schimbările climatice, Summitul G7, G7, Scott Pruitt, Donald Trump, SUA


  Știrile Zilei