19:40 16 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.70
 • USD17.76
 • RUB0.28
 • RON4.16
 • UAH0.72
  US Visa

  Noi reguli pentru acordarea vizei SUA

  © Fotolia / weim
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  18011

  Miercuri, guvernul Statelor Unite a adoptat un nou chestionar pentru solicitanții de viză din întreaga lume prin care aceștia trebuie să furnizeze informații personale despre ultimii 15 ani.

  BUCUREȘTI, 1 iun — Sputnik. Biroul pentru Management și Buget al SUA a adoptat pe 23 mai noi reguli care permit consulatelor să ceară de la cei care vor vize numerele tuturor pașapoartelor deținute anterior, transmite Money.

  De asemenea, consulatele mai trebuie să ceară solicitanților mesajele în mediile sociale online din ultimii 5 ani, adresele de e-mail, numerele de telefon din aceeași perioadă și informații biografice privind ultimii 15 ani. Adresele, locurile de muncă, dar și călătoriile trebuie prezentate. Formularul poate fi consultat aici.

  În cee ace privește securitatea națională, se vor cere informații suplimentare dacă trebuie confirmată identitatea unei persoane sau pentru verificări mai riguroase.

  Măsurile sunt luate de administrația Donald Trump. Criticii afirmă că noile chestionare sunt excesiv de dificile și vor descuraja studenții și oamenii de știință care vor să intre în SUA.

  Refuzul de a furniza informațiile cerute poate întârzia sau împiedica intrarea în SUA.

  România face parte dintre puținele țări din UE ai căror cetățeni au nevoie de viză pentru a putea călători în Statele Unite.

  Tagurile:
  informații personale, chestionar, solicitanți, miercuri, guvern, viză, SUA


  Știrile Zilei