18:05 23 Mai 2019
În direct
 • EUR20.09
 • USD17.99
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  poliția britanică

  (FOTO) Atentatul din Londra: șase persoane au fost ucise

  © REUTERS / Hannah McKay
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Dublul atentat în Londra (12)
  243 0 0

  Poliția britanică a făcut primele totaluri privind numărul victimelor care au fost în urma atacului terorist din această noapte.

  BUCUREȘTI, 4 iun — Sputnik. Poliția londoneză preuspune că în această noapte în urma atacului terorist din Londra au fost ucise șase persoane, scrie RIA Novosti.

  „La momentul de față presupunem că șase persoane au fost ucise…Iar cel puțin 30 persoane au fost rănite fiind transportate în șase spitale din Londra", a declarat reprezentantul poliției Mark Rowley.

  Ministerul de Externe al României a emis un comunicat de presă unde se anunță că Ambasada României în Marea Britanie are în atenție incidentele care sau produs în noaptea de pe 3 spre 4 iunie.

  În prezent nu există niciun cetățean al României care fi avut de suferit în urma atacului terorist. Instituțiile statului român monitorizează în continuare evenimetele care se desfășoară la Londra.

  „Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord monitorizează situaţia şi păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară", se relatează în comunicatul emis de MAE.

  Pe 22 martie a.c. a avut loc un atac terorist în Londra în urma căruia a fost ucise cinci persoane unul din ei fiind un cetățean român, iar câteva zeci de persoane au fost rănite. Atentatul a avut loc pe podul Westminister unde un terorist care se afla la volanul unei mașini a intrat în plină viteză pe partea necarosabilă izbindu-se în pietonii pe care se deplasau la acel moment pe pod, după care s-a deplasat până în fața parlamentului britanic unde a lovit mortal un polițist. El a fost lichidat de către agenții de pază ai ministrului Apărării din Marea Britanie.

  Un alt atentat lafel de crud s-a petrecut la Manchester în data de 22 mai unde în timpul concertului unde evolua cântăreața Ariana Grande. În acel atentat au murit 22 de persoane, inclusiv 12 fiind copii. Atentatul a fost revendicat de către organizația teroristă Statul Islamic.

  Тема:
  Dublul atentat în Londra (12)

  Tematic

  Atentatul de la Manchester - scandal între Marea Britanie și SUA
  Breaking News: amenințare cu nou atentat la Manchester
  Franța a prelungit starea de urgență. Noi atentate sunt posibile
  Londra, depășită de situație - atacuri teroriste. Ce se știe până acum.
  Alertă la Londra. 1.000 de soldați au fost mobilizați pe străzi
  Tagurile:
  Londra
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei