08:38 23 August 2019
În direct
 • EUR19.80
 • USD17.89
 • RUB0.27
 • RON4.19
 • UAH0.72
  Podul Westminster Bridge, Londra

  Brexit: un nou sistem de vize pentru muncitorii necalificați

  Getty Images / Leon Neal
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (547)
  537711

  Partidul Laburist din Regatul Unit a elaborat un proiect prin care ar urmări să permită imigranților necalificați să muncească în Marea Britanie după Brexit, se relatează în presa britanică. Ce se prevede mai exact în document.

  BUCUREŞTI, 6 iun — Sputnik. Documentul care, după cum se relatează, este elaborat de Partidul Laburist ar propune reintroducerea unui sistem special de vize pentru persoanele care caută să presteze o „muncă slab calificată, necalificată sau sezonieră" în Marea Britanie, scrie The Independent.

  Informaţiile scurse din document sugerează că Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, vrea să relaxeze restricțiile privind imigrația.

  Documentul, la care au avut acces Daily Telegraph, propune și reguli care să nu le permită soțiilor sau soţilor muncitorilor străini să vină în Marea Britanie dacă partenerul lor câștigă mai puțin de 18.600 de lire sterline pe an.

  Planul care ar lăsa cale liberă pentru muncitorii necalificați, plan cunoscut ca fiind „Nivelul 3", a fost unul dintre cele cinci sisteme de vize pentru imigranţi elaborate de guvernul laburist anterior, în 2008, pentru a-i atrage pe muncitorii străini să vină în Marea Britanie pentru a presta slujbe prost plătite pe care lucrătorii britanici nu vor să le facă. Însă proiectul nu a intrat niciodată în vigoare datorită afluxului de lucrători din Europa de Est.

  Vizele de nivel 1 (Tier 1) sunt pentru investitori și antreprenori care pot crea locuri de muncă în Regatul Unit, în timp ce vizele de nivel 2 sunt pentru lucrătorii calificați sub nivelul de doctorat, cum sunt muncitorii în domeniul tehnic sau bucătarii-șefi. Vizele de nivelul 4 (Tier 4) sunt pentru studenți, iar cele de nivelul 5 sunt vize temporare pentru tinerii cu vârsta între 18 și 30 de ani.

  Partidul Laburist nu a inclus aceste planuri în manifestul său, însă Jeremy Corbyn a spus că va introduce un sistem „corect" privind imigraţia, dar a refuzat să dea cifre.

  Partidul a declarat pentru Daily Mail că documentul este autentic, dar că face parte din mai multe „documente aflate în dezbatere", însă nu există o politică oficială.

  Însă, dacă aceste planuri ar deveni politică oficială, Corbyn va introduce un sistem bazat pe „cartea verde", în baza căruia oricine aplică cu succes ar putea obține drepturi de rezidență permanentă.

  Între timp, Jeremy Corbyn vrea să asigure drepturile tuturor cetățenilor din UE care trăiesc în Marea Britanie, iar cererile vor putea fi făcute de orice persoane care au „legături familiale, o ofertă de muncă, abilități relevante pentru ocuparea unui loc de muncă sau statutul de refugiat sau pentru obţinerea azilului".

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (547)

  Tematic

  Theresa May se solidarizează cu muncitorii şi promite să respingă cerinţele UE
  Muncitorii străini în UK: Ce prevede programul electoral al conservatorilor
  (VIDEO) Londra are soluţia pentru înlocuirea muncitorilor străini după Brexit
  Premierul britanic: Vom folosi Brexit pentru a consolida drepturile muncitorilor
  Moscoviți sărbătoresc în Piața Roșie Ziua Internațională a Muncitorilor
  În România se caută muncitori în construcții cu 900 euro salariu
  Tagurile:
  muncitori


  Știrile Zilei