09:26 23 August 2019
În direct
 • EUR19.80
 • USD17.89
 • RUB0.27
 • RON4.19
 • UAH0.72
  Brexit

  Plan urgent post-Brexit privind forţa de muncă. Sectoarele care vor fi afectate

  © Photo : Pixabay
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (547)
  1227 0 0

  Guvernul britanic este avertizat că, în urma Brexit, se aşteaptă izbucnirea unei crize în recrutare în anumite sectoare de activitate importante, în care lucrează mulţi imigranţi din UE. Care sunt acestea şi ce plan post-Brexit se propune.

  BUCUREŞTI, 6 iun — Sputnik. Este necesară elaborarea unui plan urgent post-Brexit privind ocuparea forţei de muncă pe fondul avertizărilor cu privire la declanşarea unei crize în recrutare în sectorul serviciilor publice de sănătate şi al serviciilor de îngrijire din Marea Britanie, potrivit Belfast Telegraph.

  Noile statistici arată că numărul cetăţenilor din UE care lucrează în domeniul asistenței medicale şi sociale a crescut cu 72% în ultimii opt ani.

  O analiză făcută de sindicatul GMB dezvăluie că în prezent există 209 000 de cetăţeni din UE care lucrează în acest sector, un număr în creștere față de anul 2009, când erau 121 000.

  În prezent, cetățenii din UE reprezintă peste 5% din totalul forței de muncă din domeniul asistenței medicale şi sociale, inclusiv unul din 10 angajați în domeniul îngrijirilor la domiciliu.

  Sindicatul a declarat că există deja o criză în recrutare în acest sector, ceea ce ridică „mari semne de întrebare" cu privire la viitorul acestui sector, în timp ce statutul cetăţenilor din UE rămâne neclar.

  „Lipsa unui plan adecvat privind Brexit este un alt motiv pentru care sectorul asistenței medicale şi sociale se află în pragul catastrofei, prim-ministrul arătându-se deja dezinteresat de soarta a milioane de lucrători din sectorul public. Muncitorii în domeniul îngrijirii fac adesea o muncă incredibil de grea și ne bazăm pe oameni de toate naționalitățile pentru ne menține sistemul funcţional", a declarat Rehana Azam, secretarul național pentru servicii publice de la GMB.

  Aceasta a subliniat că ultimele statistici arată că este necesară elaborarea unui plan coerent prin care să se asigure viitorul lucrătorilor din UE care muncesc deja în Marea Britanie şi planificarea corespunzătoare a situaţiei pentru momentul în care se va pune capăt libertăţii de circulaţie.

  Confederația pentru Recrutare și Ocuparea Forței de Muncă a avertizat că cetățenii din UE părăsesc Regatul Unit în număr mare, iar angajatorii nu mai găsesc soluţii pentru ocuparea posturilor vacante, cele mai afectate fiind sectoare precum serviciile de sănătate publică.

  Potrivit statisticilor recente, numărul cetățenilor din UE înregistrați ca asistenți medicali în Marea Britanie a scăzut cu 92% de la referendumul pentru Brexit de acum un an.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (547)

  Tematic

  Brexit: un nou sistem de vize pentru muncitorii necalificați
  Brexit şi muncitorii din Marea Britanie. O viitoare criză în construcţii?
  Brexit, sondaj surpriză - "Pretențiile pentru cetățenii UE sunt ridicol de mari"
  BREXIT, ultima oră: s-a publicat documentul drepturilor cetăţenilor UE
  Brexit: copiii nenăscuți ai cetățenilor UE, dreptul de a rămâne în Regatul Unit
  Europenii pleacă din Marea Britanie de frica Brexit
  Tagurile:
  Forță de muncă, Brexit


  Știrile Zilei