00:04 23 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  An Iskander-M missile system during the opening of the international military-technical forum ARMY-2016 in Vladivostok

  SUA, amenințate cu un contraatac de Cartierul operativ al aliaților Siriei

  © Sputnik / Vitaliy Ankov
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  35490

  Cartierul operativ al aliaților Siriei, din care fac parte forțele organizației „Hezbollah" și ale Iranului, a declarat că este pregătit să lovească pozițiile militarilor americani, în cazul în care va fi necesar

  BUCUREȘTI, 7 iun — Sputnik. Amenințarea cu o ripostă, lansată de Cartierul aliaților Siriei în adresa SUA, a fost făcută azi, după ce marți coaliția internațională în frunte cu SUA a lovit pozițiile forțelor siriene proguvernamentale, dislocate în sudul Siriei.

  Un bombardament similar a fost lansat de SUA și aliații săi pe 18 mai. Washingtonul a pretextat agresiunea cu o pretinsă amenințare pe care ar reprezenta-o trupele proguvernamentale siriene pentru trupele aliate.

  „Sângele fiilor Siriei, a armatei arabe siriene ș a aliaților săi nu costă ieftin, iar capacitate de a aplica o lovitură pozițiilor lor (Statelor Unite ale Americii, nota red.) în Siria și în zona periferică există și asta se va întâmpla în clipa în care circumstanțele o vor cere, luând în calcul instalațiile noastre, inclusiv cele de rachete", se spune în declarația Cartierului aliaților Siriei.

  Reprezentanții cartierului au calificat drept „o agresiune lașă" atacul aliaților, care „demonstrează ipocrizia SUA în lupta cu terorismul".

  Aliații Damascului au precizat că nu au recurs de această dată la acțiuni de răspuns datorită capacității lor de „autocontrol", dar au avertizat că vor acționa în cazul în care SUA vor trece peste liniile roșii.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei