19:59 23 Mai 2018
Chişinău+ 26°C
În direct
  Poliția franceză

  Atacatorul de la Notre Dame, doctorand şi jurnalist premiat de Comisia Europeană

  © REUTERS / Charles Platiau
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  28622

  Au ieşit la iveală informaţii surprinzătoare despre bărbatul care a atacat marţi poliţişti în fața Catredalei Notre Dame, înainte de a fi împuşcat de Poliţie.

  BUCUREŞTI, 8 iun — Sputnik. Bărbatul care, înarmat cu un ciocan, a atacat poliţişti în fața Catredalei Notre Dame, este de origine algeriană şi, din 2014, lucra la o teză de doctorat în informatică la Universitatea din Metz.

  Mai mult, acesta a făcut şi un master în jurnalism în Suedia. Un român care locuiește în Stockholm, Gabriel Bintia, a publicat pe reţeaua de socializare Facebook mai multe informaţii despre atacator. Acesta spune că atacatorul a lucrat ca jurnalist la Radio Suedia şi la ziarul de stânga Fria Tidningen.

  De asemenea, potrivit presei suedeze, acesta a fost chiar premiat de Comisia Europeană pentru lupta sa „împotriva discriminării".

  „Înainte de a pleca in Franța, la studii doctorale, a lucrat ca jurnalist la Radio Suedia şi la ziarul de stânga Fria Tidningen. Pentru un reportaj despre imigrația ilegală, a primit premiul «Comisia Europeană împotriva discriminării»", a scris Gabriel Bintia pe Facebook.

  Poliţia a clasificat atacul ca act terorist pe baza a ceea ce a spus bărbatul în momentul atacului. Acesta ar fi strigat „Asta este pentru Siria!" şi ar fi adăugat apoi că este „un soldat al califatului", cu referire la Statul Islamic (ISIS).

  Asupra atacatorului a fost găsită o carte de identitate a unui student din Algeria, pe nume Farid I., în vârstă de 40 de ani. Surprinzător este că profesorul coordonator al tezei de doctorat a acestuia a spus că acest student „apăra mereu valorile democraţiei".

  În urma unei percheziţii la locuinţa bărbatului, Poliţia a descoperit o declaraţie video de loialitate a acestuia faţă de organizaţia teroristă Stat Islamic, potrivit Mediafax.

  Tematic

  Teroare la Paris - atitudine scandaloasă a lui Trump
  Atacurile din Paris, detalii bizare, istoricul ascuns al atentatorului
  Tagurile:
  Comisia Europeană, Notre Dame, Paris
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei