21:56 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Theresa May

  După eșecul din alegeri – se anunță căderea premierului Theresa May

  © AP Photo / Andrew Yates
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Ieșirea Marii Britanii din UE (300)
  88710

  Parlamentar conservator: ”Theresa May este “F*****, orice s-ar întâmpla”. Lider laburist: ”credibilitatea Theresei May este complet distrusă”.

  BUCUREȘTI, 9 iun — Sputnik. Considerat a fi un mare eșec pentru conservatori, actual rezultat estimat, va fi, în condițiile în  care va fi confirmat de numărătorile oficiale, un motiv pentru căderea premierului Theresa May. "Rezultatele dezamăgitoare ale exit poll înseamnă că, în curând, vor fi scoase cuțitele pentru doamna May", scrie The Sun.

  The Sun, cel mai cunoscut tabloid din lume, citează un parlamentar conservator care consideră că președinta partidului său că este "F*****, orice s-ar întâmpla".

  Chiar și un membru al Executivului, secretarul pentru Comerț Internațional, Liam Fox, are o atitudine ambiguă. Întrebat de ziariști dacă Theresa May va rămâne ca lider (al conservatorilor) date fiind rezultatele, Fox s-a angajat într-o susținere clară — "Este prea devreme, să așteptăm să vedem rezultatele", a spus Fox, citat de The Sun.

  Fostul cancelar conservator George Osborne a spus că rezultatul este "complet catastrofal pentru conservatori, dacă va fi cât de cât apropiat de estimări".

  Alt fost cancelar conservator, Ed Balls a declarat: "Guvernele câștigă și pierd alegeri, iar Theresa May, ca lider al guvernării se pare că a pierdut monumental aceste alegeri".

  De cealată parte, a laburiștilor, cei care au obținut mai multe mandate decât în legislatura anterioară, o sursă apropiată liderului Jeremy Corbyn a spus că, dacă exit poll este corect, "credibilitatea Theresei May este complet distrusă".

  O altă personalitate a cabinetului May vizată de acuzațiile pentru eșec este șefa Home Office, Amber Rudd, văzută drept unul dintre conservatorii care își vor pierde oricum fotoliul guvernamental.

  În fine, inițiatorul Brexit, Nigel Farage, devenit unul dintre cei mai importanți realizatori din Marea Britanie, comentează scurt și cu posibil subînțeles situația: "Oricare vor fi rezultatele adevărate, conservatorii au nevoie de un lider care crede în Brexit", a scris Farage pe Facebook, — sugerând destul de evident că liderul partidului Conservator, actualmente Theresa May, ar putea fi schimbat.

  În concluzie, înainte de începe negocierile pentru Brexit, pe Theresa May o așteaptă o bătălie în propriul partid — și nu se știe dacă nu își va pierde ambele funcții — atât cea politică, dar și, implicit, cea de premier.

  Тема:
  Ieșirea Marii Britanii din UE (300)

  Tematic

  Astăzi în Marea Britanie au loc alegerile parlamentare
  Londra: Eșec și situație complicată pentru guvern, crește pericolul scoțian
  Tagurile:
  Alegerile parlamentare din Marea Britanie, Demisie, Guvernul, Theresa May, Marea Britanie
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   1278
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   125
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1164