17:34 16 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.29
 • USD17.51
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.71
  Bursa de valori din New York

  Riscurile piețelor financiare sunt la cel mai înalt nivel după criza din 2008

  © AP Photo / Richard Drew, File
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  6410

  Piețele americane se confruntă cu cel mai mare pericol de prăbușire, potrivit managerului Janus Global, Bill Gross.

  BUCUREȘTI, 9 iun — Sputnik. Bill Gross, supranumit guru-ul obligațiunilor, nu este de acord cu politicile băncii centrale privind ratele scăzute și negative ale dobânzii, a declarat acesta într-un interviu pentru Bloomerg citat de RT.

  Măsurile FED duc în mod artificial la creșterea prețurilor la active, creând în același timp o creștere mică în economia reală și pedepsind pe cei care economisesc, băncile și companiile de asigurări.

  Experții prognozează că economia americană va crește cu 2,2% în acest an și cu 2,3% în 2018.

  "Sistemul va degenera pentru simplul fapt că randamentele sunt neatractive și oamenii vor prefera să pună banii la saltea", zice Gross.

  Fondul de 2 miliarde de dolari al lui Gross a revenit cu 3,1% în cursul acestui an. Avertismentul său vine în paralel cu profețiile altor experți cu privire la un sfârșit catastrofal al economiei americane.

  Președintele Fondului James Advantage, Barry James, a declarat pentru CNBC că, în ciuda tranzacțiilor de acțiuni apropiate de cele mai înalte record, riscul unei eventuale corecții a pieței din SUA este în creștere.

  "Nu știm când va fi vârful pieței și rostogolirea, dar arată ca un pneu cu o bulă", a spus el.

  Investitorul elvețian, Marc Faber, a precizat săptămâna trecuta că piețele americane sunt prinse în mijlocul unui balon gigantic, spunând că peste tot este răspândită o bulă care stă să explodeze.

  Tematic

  Broker: vine o criză puternică. Ce vor păți parlamentarii români
  Tagurile:
  piețele financiare, Riscuri, Criză


  Știrile Zilei