21:56 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Bombardiere strategice americane B-2 Spirit

  Bombardierele strategice ale SUA tot mai aproape de granița cu Rusia

  © Flickr / AereiMilitari.org
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  27701

  Bombardierele strategice americane B-2 Spirit au fost dislocate pentru o perioadă de timp în Europa.

  BUCUREȘTI, 9 iun — Sputnik. Bombardierele strategice americane B-2 Spirit au aterizat pe teritoriul unei baze militare din Marea Britanie, anunță un comunicat de presă a Comandamentului Forțelor Armate ale SUA din Europa care este citat de RIA Novosti.

  Reprezentanții Pentagonului au comunicat că bombardierele B-2 au fost dislocate la baza militară a forțelor militare britanice din Fairford pentru a „participa la operațiuni regulate de descurajare a inamicului".

  Se mai menționează că bombardierele B-2 Spirit nu vor participa la exercițiile militare BALTOPS și Saber Strike și se vor afla pe teritoriul Marii Britanii o perioadă scurtă de timp.

  În 2014 SUA au lansat „Inițiativa pentru asigurarea securității în Europa" (European Reassurance Initiative) drept răspuns la „acțiunile agresive din partea Rusiei". Această constă „garantarea securității aliaților din Europa", care în realitate este doar un pretext propice pentru ași întări prezența militară la graniță cu Federația Rusă.

  Tematic

  Două bombardiere strategice SUA peste Coreea, Phenian e gata de luptă
  Mai multe bombardiere din Rusia au zburat spre Siria. Atac asupra ISIS
  Rachetele rusești înlocuiesc în Siria escadrilele de bombardiere
  Bombardierele rusești au decolat din Iran și au lovit noi ținte ale teroriștilor
  Siria: bombardiere rusești au lovit țintele Daesh (VIDEO)
  Tagurile:
  Bombardiere B-2 Spirit, bombardiere, Europa, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   1277
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   125
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1164