04:26 21 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.69
 • USD18.00
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile parlamentare din Marea Britanie 2017 (11)
  13610

  În presă au apărut informații cu privire la condițiile impuse de DUP pentru susținerea guvernului conservator al Theresei May

  BUCUREȘTI, 10 iun — Sputnik. În presă a apărut primele informații despre condițiile impuse de Partidul Democrat Unionist (PUD) pentru formarea pentru susținerea unui guvern al Partidul Conservator. Printre condiți sunt enumerate sporirea finanțării regiunii Irlandei de Nord și oferirea unor scutiri pentru foștii militari.

  British lawmakers in the Houses of Parliament
  © AP Photo / Parliamentary Recording Unit

  În afară de aceasta, DUP intenționează să negocieze anumite măsuri sociale în ceea ce privește drepturile minorităților sexuale și avorturi. Partidul Democrat Unionist este cunoscut prin agenda sa radical conservatoare, opoziția față de drepturile minorităților sexuale și avorturi.

  Potrivit presei, DUP nu intenționează să formeze o coaliție de guvernare cu Partidul Conservator, oferind doar voturile necesare pentru confirmarea Cabinetului de Miniștri.

  În urma alegerilor parlamentare din 8 iunie, Partidul Conservator a obținut 318 de mandate, ceea ce este cu 12 mai puțin decât în legislatură anterioară și insuficient pentru formarea unei majorități necesare pentru votarea guvernului.

  În prezent, Theresa May poartă negocieri pentru formarea guvernului, sperând să ajungă la un consens cu reprezentanții DUP, cel mai influent partid nationalist și eurosceptic din Irlanda de Nord, care a reușit să obțină 10 mandate în parlamentul britanic.

  Știrea despre intenția conservatorilor de a obține susținerea DUP a provocat mai multe proteste ale activiștilor de stânga, care învinuiesc unioniștii irlandezi de rasism, sexism, homofobie și dorința de a interzice avorturile.

  Тема:
  Alegerile parlamentare din Marea Britanie 2017 (11)

  Tematic

  Alegerile generale din UK: Theresa May va forma un guvern minoritar conservator
  Marea Britanie riscă noi alegeri parlamentare anticipate
  După eșecul din alegeri – se anunță căderea premierului Theresa May
  Tagurile:
  Coaliție, DUP, Alegerile parlamentare din Marea Britanie, Guvern, Partidul Democrat Unionist, Partidul Conservator, Theresa May, Irlanda de Nord, Marea Britanie

  Știrile Zilei