02:34 20 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Fontana di Trevi

  Dacă vizitezi Roma: Sute de euro amendă pentru turiştii care fac asta

  © Sputnik / Игорь Михалев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  86 0 0

  Turiştii, dar și locuitorii Romei vor fi amendați cu 240 de euro dacă încalcă unele reguli, cum ar fi interzisul folosirii apei din fântânile arteziene vechi.

  BUCUREȘTI, 13 iun — Sputnik. Noua măsură a fost anunţată luni de primarul capitalei italiene, Virginia Raggi, după mai multe cazuri înregistrate în ultimii ani, potrivit The Telegraph.

  Frumuseţea Romei trebuie să fie respectată de toată lumea. Nu vom tolera un comportament care contravine decorului şi vrem să protejăm moştenirea istorică, artistică şi arheologică a Romei", a scris pe Facebook primarul Romei.

  Legea interzice turiştilor să facă baie în 40 de fântâni istorice, între care şi Fontana di Trevi, cunoscută şi din scena celebră a filmului "La Dolce Vita", de Federico Fellini.

  De asemenea, turiştilor le este interzis să mănânce ori să bea în timp ce stau pe marginile fântânilor, să se urce pe acestea sau să permită animalelor de companie să bea apă din ele. Lista mai cuprinde fântâna La Barcaccia, aflată la capătul treptelor din Piazza di Spagna, şi monumentele din Piazza del Popolo şi Piazza di Navona.

  Interdicţia vine după ce meteorologii au anunţat pentru săptămâna aceasta temperaturi de 33 de grade Celsius. Vara trecută, trei femei în costume de baie au intrat pentru a se răcori în Fontana dell'Acqua Paola, un monument vechi de 400 de ani.

  Tematic

  Papa de la Roma i-a dăruit președintelui italian o icoană rusească
  Simona Halep s-a accidentat în finala de la Roma. Iată rezultatul
  Summitul UE de la Roma: Polonia se va opune ”Europei cu două viteze”
  Miss bikini, despre țările vizitate: Milano, Roma, Grecia (VIDEO)
  Tagurile:
  amendă, euro, turiști, Roma


  Știrile Zilei