10:29 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Ghe Guevara

  Legătură de destin între Donald Trump și celebrul Che Guevara

  © Sputnik / Шоломович
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  13510

  Între "rebelul" Donald Trump, cel mai nonconformist ocupant al Biroul oval, și marele revoluționar marxist Ernesto "Che" Guevara există o legătură de destin

  BUCUREȘTI, 14 iun — Sputnik. Puțină lume știe că între "rebelul" Donald Trump, probabil cel mai nonconformist ocupant al fotoliului din Biroul oval, și unul dintre cei mai mari revoluționari din istorie, marxistul argentinian Ernesto "Che" Guevara există o legătură pe care o putem numi de destin.

  Che Guevara și Trump
  © Photo : Colaj sputnik
  Che Guevara și Trump

  Amândoi, atât viitorul medic revoluționar, marele luptător împotriva imperialismului american Che Guevara, cât și viitorul președinte al SUA, Donald Trump, s-au născut pe 14 iunie.

  Ernesto Rafael Guevara de la Serna, numit de cubanezi "Che" (argentinianul"), s-a născut pe 14 iunie 1928 în orașul Rosario, din provincia Santa Fe din Argentina.

  Donald Trump s-a născut pe 14 iunie 1946 în New York, în cartierul Queens.

  Guevara a fost executat de agenții CIA la sfârșitul lui 1967 — pe atunci tânărul Trump se pregătea să își ia licența în economie. Amândoi au avut o educație aleasă, mai mult, din memoriile lui Guevara și din declarațiile lui Trump regăsim chiar puncte spirituale comune — cum ar fi admirația pentru poetul Walt Whitman, pentru scriitorii William Faulkner sau Jack London.

  Charisma extraordinară l-a caracterizat pe Guevara, dar acest atribut nu-i lipsește nici lui Trump. Amândoi sunt partizanii exemplului personal, au temperament voluntar — și le plac femeile frumoase.

  Dacă "El Che" a fost călăuzit în viață de filosofia estului, Donald Trump a făcut o pasiune pentru frumoasele estului, femeile de neam slav.

  Sigur că se pot face mai multe paralele între aceste două personalități — cert este că azi este o zi în care ne amintim cu dragoste și respect de unul dintre simbolurile libertății popoarelor, Che Guevara, și îi urăm "La Mulți Ani" unui alt sărbătorit al zilei, în care lumea își pune mari speranțe, Donald Trump. Destinul oferă uneori lecții…

  Tematic

  (VIDEO) Donald Trump, „asasinat". Scandal la New York
  Paradoxal, vizita lui Iohannis la Trump anunță instabilitate guvernamentală?
  Sabia lui Ștefan cel Mare a ajuns în vitrina lui Donald Trump. Iată cum
  Exclusiv: greșeala lui Iohannis - Trump se bazează pe un..apărător al corupților
  Presa scrie că Trump ar intenționa să înăsprească politica față de Cuba
  Întâlnirea Iohannis - Trump: Vorbe frumoase care nu aduc nimic concret
  EXCLUSIV: Iohannis la Trump - banii statului și mesagerul primit de Dragnea
  Tagurile:
  legătură, destin, Che Guevara, Donald Trump, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei