22:07 17 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.50
 • USD17.28
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.62
  Attacking ISIS positions near Deir ez-Zor

  Armata Rusă a împiedicat un atac ISIS în Deir ez-Zor, eliminând 180 de teroriști

  © Sputnik / Mikhail Voskresenskiy
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (357)
  35250

  Ministerul rus al Apărării a declarat sâmbătă că avioanele ruse de război au împiedicat un atac masiv al grupării teroriste Statul Islamic (ISIS) asupra orașului sirian Deir ez-Zor, la începutul lunii iunie.

  BUCUREȘTI, 17 iun — Sputnik. Potrivit Ministerului rus al Apărării, recunoașterea rusă înseamnă înregistrarea pregătirii unităților ISIS de a trece prin apărarea trupelor guvernamentale siriene desfășurate în Deir ez-Zor, scrie Sputnik International

  "La începutul lunii iunie, grupul Forțelor Armate ale Rusiei din Republica Arabă Siriană a înregistrat prin UAV pregătirea unităților grupului terorist ISIS de spargere a liniilor defensive ale unei garnizoane aparținând trupelor guvernamentale blocate în orașul Deir ez-Zor", a transmis Ministerul rus al Apărării.

  Avioanele de război din Rusia au eliminat doi comandanți ISIS și aproximativ 180 de teroriști în în timpul operațiunilor aeriene din 6 și 8 iunie. Mai mult, Forțele Aeriene Ruse au distrus și 16 unități de autoturisme și vehicule blindate ale teroriștilor, precum și un depozit de muniții.

  "Ca urmare a atacurilor preemptive ale Forțelor Aeriene Ruse din 6 și 8 iunie, au fost eliminați doi comandanți ISIS. În plus, au fost eliminați aproximativ 180 de militanți, 16 autovehicule și vehicule blindate, patru puncte de comandă și un depozit de arme și muniții au fost distruse", mai precizează ministerul.

  Guvernul sirian controlează jumătate din orașul Deir ez-Zor, asediat de militanții ISIS de peste 3 ani. Forțele siriene continuă ofensiva menită să ridice asediul și să creeze linii de alimentare pentru locuitorii orașului. În prezent, singurul mijloc de livrare a ajutoarelor în oraș este prin aer.

  Тема:
  Războiul din Siria (357)
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei