05:29 16 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.29
 • USD17.51
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.71
  Anti Brexit campaigners carry a Germany flag and European flags outside Britain's parliament in London, Saturday March 25, 2017.

  Ministru german: „Stoparea Brexit-ului ar fi minunată". Iată de ce

  © AP Photo / Kirsty Wigglesworth
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (580)
  454 0 0

  Ar fi "minunat" dacă Marea Britanie s-ar retrage din decizia de a părăsi Uniunea Europeană și ar alege în schimb să rămână în comunitatea europeană, a declarat ministrul german al Economiei, Brigitte Zypries, agenției Reuters.

  BUCUREȘTI, 18 iun — Sputnik. Ministrul german al Economiei, Brigitte Zypries, a declarat că este foarte puțin probabil ca Marea Britanie să abandoneze Brexitul, informează RT

  Totodată, Brigitte Zypries a precizat că ar fi minunat ca Londra să rămână în UE.

  "Cred că ar fi minunat ca ei să inverseze decizia Brexit. În orice caz, acest scenariu pare relativ nerealist pentru mine", a adăugat ministrul Economiei din Germania.

  Ea a continuat să spună că regretă decizia Regatului Unit de a părăsi Uniunea și a avertizat că Brexit ar putea provoca mai mult daune economiei britanice decât celei germane, potrivit unui studiu realizat de ministerul german al Economiei.

  Anterior, informații similare au fost prezentate într-un sondaj publicat de Deloitte la jumătatea lunii mai. Studiul a arătat că Germania ar putea beneficia efectiv de pe urma Brexit, în timp ce ieșirea Marii Britanii din UE ar transforma Germania într-un centru financiar mult mai puternic. Germania și-ar spori astfel atractivitatea pentru investițiile directe în UE și ar deveni un "hub european" al companiilor de înaltă tehnologie.

  Ministrul Brigitte Zypries a spus că ambele părți ar trebui să negocieze Brexitul așa cum a fost planificat.

  "Nu va fi ușor, dar este posibil un compromis", a menționat Zypries.

  Pe 13 iunie, ministrul german de finanțe, Wolfgang Schaeuble, a precizat că ușa UE rămâne deschisă pentru Marea Britanie în cazul în care ar dori să-și schimbe decizia, deși a recunoscut că un astfel de scenariu este foarte puțin probabil.

  "Dacă vor să-și schimbe decizia, desigur vor găsi ușile deschise, dar cred că nu este foarte probabil", a declarat Schaeuble pentru Bloomberg comentând rezultatele alegerilor anticipate britanice care au diminuat sprijinul pentru conservatorii primului-ministru Theresa May.

  "Vom reduce la minimum pagubele potențiale și vom maximiza beneficiile reciproce. În final vom ajunge la decizii rezonabile", a mai spus Wolfgang Schaeuble, îndemnând ambele părți să înceapă negocierile.

  Luni, 19 iunie, ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, și negociatorul-șef al UE, Michel Barnier, sunt așteptați să înceapă negocierile cu privire la ieșirea Londrei din blocul comunitar. 

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (580)

  Tematic

  BREXIT: De ce un exod al muncitorilor UE din Marea Britanie este foarte posibil
  Brexit - Europa forțează revenirea Londrei
  Brexit: Răsturnare de situație - calea înapoi spre UE s-a deschis!
  Brexit: Statutul cetăţenilor UE în UK - pe ce loc se află pe agenda negocierilor
  Tagurile:
  cetateni ue, Migranti, muncitori, revenire, brexit, UE, Germania, Marea Britanie


  Știrile Zilei