15:48 19 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.72
 • USD17.31
 • RUB0.26
 • RON4.24
 • UAH0.62
  Alegerile parlamentare din Franța

  Primele rezultate ale alegerilor parlamentare din Franța

  © AP Photo / Claude Paris
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  28 0 0

  Mișcarea politică a lui Emmanuel Macron a înregistrat cele mai multe voturi în turul doi al alegerilor parlamentare din Franța

  BUCUREȘTI, 18 iun — Sputnik. Mișcarea președintelui Franței, Emmanuel Macron „La République en marche!" continuă să fie lider și în cel de-al doilea tur al alegerilor în Adunarea Națională (Camera Inferioară) a Franței, potrivit datelor Ministerului de Afacerilor de Interne al țării.

  După numărarea 56,76 la sută din buletine (11,8 milioane), pentru candidații din partea „La République en marche!" au votat 41,25 la sută din alegători. Urmează Republicanii, de centru-dreapta, cu 22,59 la sută, Frontul Național — 9,93 la sută, Partidul Socialist — 6,24 la sută.

  Datele prezentate reflectă doar nivelul de susținere al candidaților, nu și repartizarea mandatelor. Alegerile din Franța au loc conform unui sistem electoral majoritar: deputații sunt aleși în 577 circumscripții uninominale. Pentru victoria în primul tur, un candidat trebuie să acumuleze cel puțin 50 la sută din voturi. Doar patru candidați au reușit să obțină un astfel de rezultat. În turul câștigă candidatul care a acumulat cele mai multe voturi.

  Tagurile:
  Alegerile parlamentare din Franța, Rezultate, La République en marche, Emmanuel Macron, Franţa
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei