17:30 24 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.26
 • USD17.83
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  11710

  Curtea Constituțională din Germania a respins solicitarea formațiunilor de stânga de a forța examinarea proiectului de lege cu privire la “căsătoriile” între homosexuali

  BUCUREȘTI, 20 iun — Sputnik. Curtea Constituțională a Germaniei a respins tentativele partidelor de stânga de a forța un vot al parlamentului în favoarea "căsătoriilor" între persoane de același sex, până la alegerile parlamentare din septembrie a acestui an, anunță Fox News.

  Curtea Europeană pentru Drepturile Omului
  © Sputnik / Владимир Федоренко

  Partidele de stânga, Verzii și Partidul de Stânga, au propus un proiect de lege care ar legaliza căsătoriile între persoanele cu deviații homosexuale. Coaliția de guvernare divizată în această problemă, iar comisia pentru problemele juridice a camerei inferioare a legislativului german a amânat în mai multe rânduri examinarea acestei chestiuni.

  Curtea Constituțională Federală a declarat marți că a respins solicitarea Partidului Verzilor prin care comisia ar fi forțată să expedieze proiectul de lege în parlament pentru a fi supusă votului în ultima sesiune din 30 iunie, înaintea alegerilor legislative.

  Germania a legalizat parteneriatele civile între cuplurile homosexuale în anul 2001. În pofida faptului că unele state europene a fost legalizată "căsătoria" dintre persoanele de același sex, partidul de orientare conservatoare, Uniunea Creștin-Democrată (CDU), condus de actualul cancelar Angela Merkel, se opune unui astfel de demers.

  Tematic

  Naționaliștii ucraineni au blocat centrul Kievului împotriva paradei gay
  Condițiile pentru votarea guvernului May infurie activiștii pro-gay și pro-avort
  Putin a explicat ce ar face dacă ar ajunge în duș cu un gay
  Mitropolia anunță „săptămâna familiei”, iar gay-i – „săptămâna egalității”
  Favoritul la preşedinţia Coreei de Sud, acuzat de comentarii anti-gay
  Deputații ruși sunt revoltați de propaganda gay în jocul FIFA 17
  USR nu vrea să se poziționeze pro sau contra căsătoriilor gay
  Tagurile:
  LGBT, Homosexuali, Gay, Căsătorii, Casatorii homosexuali, Angela Merkel, Germania


  Știrile Zilei