13:40 06 August 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  8710

  Ministrul de Externe al Austriei se pronunță pentru lichidarea grădinițelor pentru musulmani

  BUCUREȘTI, 22 iun — Sputnik. Ministrul de Externe al Austriei, care deține și funcția de președinte al OSCE, Sebastian Kurz s-a pronunțat pentru lichidarea grădinițelor pentru musulmani.

  "Desigur. Nu este nevoie de ele. Grădinițele pentru musulmani nu trebuie să existe", a răspuns Kurz,  fiind întrebat în cadrul unui club de discuții dacă susține lichidarea grădinițelor pentru musulmani.

  În opinia lui, astfel de instituții preșcolare sunt izolate în plan cultural și ligvistic.

  La începutul lunii iunie, autoritățile au adoptat o lege cu privire la integrarea imigranților. Unele prevederi ale legii presupune interzicerea purtării în locuri publice a oricăror haine tradiționale musulmane care acoperă fața, acoperirea capului de către funcționarii de stat, judecători și procurori, precum și răspândirea interpretărilor salafite a Coranului.

  În afară de aceasta, legea va obliga imigranții să studieze limba germane, în caz contrar aceștia vor fi lipsiți de mai multe garanții sociale oferite de stat și locuri de muncă. Se estimează că tot programul de integrare a străinilor va costa bugetul de stat peste 100 milioane de euro.

  Tagurile:
  musulmani, Grădinițe, Imigranți, Sebastian Kurz, Austria


  Știrile Zilei