14:11 17 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.58
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  Constructor LEGO

  Constructor Lego fals cu figuri ale teroriștilor Statului Islamic

  © AFP 2019 / FREDERIC J. BROWN
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  6410

  Pe piețele din Asia a apărut un constructor similar celui Lego cu figurile teroriștilor statului islamic

  BUCUREȘTI, 22 iun — Sputnik. În mai multe state asiatice pe piață a apărut un constructor Lego contrafăcut, cu figuri ale teroriștilor organizației Statului Islamic, anunță RT.

  Setul conține figurile jihadiștilor, precum și ferestrie cu motor, dinamită cu timer și butoaie cu flăcări, care pot fi lansate de pe o catapultă. Figurile poartă steaguri cu simbolurile ISIS.

  Mai grav, publicitatea noului constructor, care a apărut deja pe rețele de socializare, prezentată o scenă a unei decapitări.

  Jucăria a fost răspândită de o firmă din China. Reprezentantul companiei Lego, Camilla Pederson, a declarat pentru RT că acest set este contrafăcut.

  „Nu e o producție marca Lego, exact așa cum piesele din set nu sunt piese Lego. În calitate de companie, a cărei activitate este să inspire și să dezvolte copiii, desigur nu am fi lansat un astfel de produs”, afirmă ea.

  ​Potrivit portalului australian 9NEWS, unul dintre aceste seturi a fost descoperit de o profesoară și mamă din Malaezia, Mahnun Mat Isa. Fiul ei a cumpărat constructorul cu teroriști la un preț de doi dolari. Femeia a anunțat imediat poliția și consiliul islamic. Potrivit instrucțiunilor de pe cutie, setul este recomandat copiilor începând cu vârsta de șase ani.

  „Le-am solicitat autorităților să nu permită răspândirea acestei jucării, care atinge sensibilitățile religioase din această țară. Am descoperit-o atunci când fiul mi-a arătat caractere "teroriste" ce erau imprimate pe bannerul cu inscripțiile Allah și Muhammad", a declarat femeia.

  Tagurile:
  Lego, Constructor, Terorism, Statul Islamic, Copii, ISIS, Malaezia, Asia


  Știrile Zilei