17:59 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  9021

  Pentagonul a permis oficial unui militar american să poarte uniforma la o paradă gay din Seattle

  BUCUREȘTI, 26 iun — Sputnik. Pentagonul a permis unui militar de orientare sexuală netradițională, Nathaniel Boehme să participe la parada gay din Seattle în uniformă militară, anunță presa locală.

  Nathaniel Boehme este militar în Garda Națională Aeriană a SUA din anul 2001 și o perioadă îndelungată și-a ascuns preferințele sexuale.

  "Când mi-am făcut serviciul în Irak, funcționa politica "nu întreba, nu spune" și eu, ca în cazul altor camarazi, am fost nevoit să tac", spune Boehme.

  De atunci multe lucruri s-au schimbat în America. Acum el este căsătorit cu un bărbat și după trei ani de activitate, a reușit să obțină dreptul de a participa la „parada mândriei homosexuale".

  Militarul recunoaște că a plâns de bucurie când a primit o scrisoare oficială prin care i se permite să poarte uniforma militară la parade gay.

  Din 22 decembrie 2010, Forțele Armate ale SUA au anulat oficial politica "nu întreba, nu spune", care interzicea serviciul militar celor care își manifestau deschis preferințele sexuale netradiționale.

  Tematic

  Curtea Constituțională a Germaniei a spus „Nu” căsătoriilor gay
  CEDO vrea să impună Rusiei propaganda gay printre minori
  Naționaliștii ucraineni au blocat centrul Kievului împotriva paradei gay
  Condițiile pentru votarea guvernului May infurie activiștii pro-gay și pro-avort
  Tagurile:
  Parada gay, Pentagon, Homosexuali, Gay, Nathaniel Boehme, Seattle, SUA

  Știrile Zilei