17:45 18 Ianuarie 2018
Chişinău-1°C
În direct
  Donald Trump

  Divergențe la Casa Albă: Trump insistă pe o întrevedere cu Putin

  © AP Photo / Pablo Martinez Monsivais
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  9410

  Donald Trump insistă pe organizarea unei întrevederi bilaterale cu Vladimir Putin

  BUCUREȘTI, 26 iun — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, insistă pe organizarea unei întrevederi cu liderul rus Vladimir Putin cu respectarea tuturor formalităților diplomatice, anunță RIA Novosti.

  În administrația americană persistă anumite divergențe asupra poziției care trebuie să adopte Washington în raport cu Moscova în contextul scandalului legat de investigațiile ce ține de "legăturile cu Rusia". Probabilitatea unei întrevederi bilaterale între Trump și Putin doar adâncește aceste divergențe.

  Mai multe persoane din anturajul președintelui consider că Washingtonul trebuie să păstreze o distanță și să interacționeze cu Rusia cu mare precauție. Cu toate acestea, Trump și câțiva membri ai echipei lui insist pe o întrevedere deplină cu Putin. În special, în pofida îndemnurilor venite din partea Departamentului de Stat și Consiliul Național de Securitate, președintele SUA se pronunță pentru accesul presei și respectarea tuturor normelor ale protocolului, caracteristice pentru astfel de consultări.

  Unii consilieri recomandă lui Trump să organizeze o întrevedere neformală cu liderul rus în cadrul G20 sau să organizeze negocieri cu privire la stabilitatea strategică între partea rusă și americană, evenimente care nu prevăd prezența șefilor de stat.

  Anterior Casa Albă declarase că nu este exclusă o întrevedere între Trump și Putin în cadrul summit-ului G20, care va avea loc pe 7-8 iulie la Hamburg.

  La rândul său, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a anunțat că Moscova nu are niciun fel de propuneri legate de prima întrevedere personală dintre Vladimir Putin și Donald Trump, adăugând că Moscova acceptă orice format al întrevederilor.

  Tagurile:
  Întrevedere oficială, Casa Albă, Donald Trump, Vladimir Putin, Rusia, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei