09:18 16 Iulie 2018
În direct
 • EUR19.39
 • USD16.69
 • RUB0.27
 • RON4.16
 • UAH0.64
  Call of Duty

  Turcia este deranjată de jocurile, în care sunt omorâți teroriștii islamici

  © AFP 2018 / FREDERIC J. BROWN
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  42 0 0

  Autoritățile turce intenționează să interzică jocurile video, în care sunt uciși teroriștii islamici

  BUCUREȘTI, 27 iun — Sputnik. Autoritățile turce intenționează să interzică vânzarea pe teritoriul țării a jocurilor video Call of Duty, Guitar Hero și Pac-Man, pe care le suspectează că ar contribui la formarea unei atitudini negative față de islam, transmite NewsWeek.

  În opinia ministerului Tineretului și Sportului din Turcia, aceste jocuri răspândesc în mod intenționat islamofobia și profanează simbolurile musulmane: în unele episoade ale Call of Duty jucătorii trebuie să omoare teroriștii islamici, în Guitar Hero III: Legend of Rock, eroii sar pe o scenă care conține inscripția "Allah" în arabă, iar personajul Pac-Man consumă puncte mici și este urmărit de ființe care sunt îmbrăcate asemenea femeilor musulmane.

  Demnitarul a mai spus că scopul mai multor jocuri este să pună islamul într-o lumină negativă. Potrivit lui, jocurile video sunt utilizate drept instrument pentru propagarea islamofobiei, iar în unele cazuri, jucătorul are rolul de soldat, care primește puncte pentru asasinarea musulmanilor, pe care creatorii jocului îi prezintă drept teroriști.

  "Scopul central al jocurilor este crearea unei atitudini ostile față de islam", a declarat președintele comisiei pentru Educație, Cultură și Cercetare, Huzeyfe Yilmaz, citat de NewsWeek.

  Tagurile:
  Pac-Man, Guitar Hero III: Legend of Rock, Call of Duty, Jocurile video, Huzeyfe Yilmaz, Turcia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei