19:17 14 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.59
 • RUB0.27
 • RON4.08
 • UAH0.72
  Brexit

  Brexit: iată ce se va întâmpla cu familiile imigranţilor. Condiţiile impuse

  © Photo : Pixabay
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (578)
  2602 0 0

  Prim-ministrul britanic Theresa May a dezvăluit măsurile pe care Marea Britanie intenţionează să le ia, fiind vorba despre condiţiile pe care va trebui să le îndeplinească cetăţenii UE pentru a-şi putea aduce familiile în Regatul Unit după Brexit.

  BUCUREŞTI, 27 iun — Sputnik. Cetăţenii UE care vor dori să-şi aducă familiile în Marea Britanie după Brexit vor fi obligatoriu supuşi unor teste severe legate de imigraţie, a declarat Theresa May ieri, potrivit Daily Mail.

  Regulile care vor trebui respectate pentru aducerea soților, a copiilor și a părinților muncitorilor imigranţi se vor înăspri după ce Marea Britanie va părăsi blocul comunitar, a spus ea.

  Măsurile ar putea tensiona şi mai mult relaţia Regatului Unit cu UE. Theresa May a spus că cetățenii UE care au trăit în Marea Britanie legal timp de cel puțin cinci ani vor avea posibilitatea de a rămâne pe termen nelimitat şi vor avea acces deplin la școli şi spitale, vor putea primi pensii și alte beneficii. Ulterior, acest statut îi va putea ajuta să obţină cetățenia. Celor care sunt rezidenți de mai puţin de cinci ani li se va permite să rămână până când ating pragul de cinci ani. Însă va exista o dată-limită după care cetăţenii din UE care vin în Marea Britanie nu vor mai obține automat aceste drepturi.

  Un cetăţean britanic trebuie să câștige mai mult de 18.600 de lire sterline înainte ca soțul sau soția care nu este cetăţean european/ cetăţeancă europeană să poată veni să stea cu acesta, iar cei care vin în Marea Britanie trebuie să treacă un test de limba engleză. Theresa May a anunțat că această măsură se va aplica şi în cazul cetățenilor europeni după Brexit.

  „Nu vor fi despărţite familiile. Membrii de familie care se alătură, înainte de ieşirea Regatului Unit, unui cetățean UE care locuieşte legal aici va putea solicita să rămână aici permanent după cinci ani. După ieşirea din UE a Regatului Unit, cetățenii europeni cu statut stabil vor putea să îşi aducă membrii familiei în aceleași condiții ca și cetățenii britanici", a declarat Theresa May.

  May a subliniat că propunerile „corecte și cruciale" vor fi adoptate numai dacă aceleași drepturi vor fi garantate cetățenilor britanici care trăiesc în celelalte state membre ale UE.

  Ea a mai afirmat că data-limită urmează să fie decisă, dar nu va fi mai devreme de data când a fost declanşat articolul 50 (în luna martie a acestui an) sau mai târziu de cea a ieşirii Regatului Unit din UE, ieşire care ar trebui să aibă loc în martie 2019.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (578)

  Tematic

  Brexit şi acordul privind imigranţii. Un pas către controlul asupra graniţelor
  Alertă Brexit: Drepturile cetățenilor UE din UK, tratate "neserios și injust"
  Autoritățile sunt îngrijorate de soarta românilor după Brexit
  Brexit: Drepturile cetățenilor UE din UK pot fi decise „rezonabil rapid” - Davis
  Ministru german: „Stoparea Brexit-ului ar fi minunată". Iată de ce
  BREXIT: De ce un exod al muncitorilor UE din Marea Britanie este foarte posibil
  Brexit - Europa forțează revenirea Londrei
  Brexit: Răsturnare de situație - calea înapoi spre UE s-a deschis!
  Brexit: Statutul cetăţenilor UE în UK - pe ce loc se află pe agenda negocierilor
  Încep discuțiile despre Brexit. Ce spun liderii UE despre criza din UK
  Tagurile:
  prim-ministru, familii, emigranți, Brexit, UE, Theresa May, Regatul Unit


  Știrile Zilei