15:11 24 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.13
 • USD17.89
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Sistem antirachetă

  Business Insider: SUA nu se pot apăra împotriva rachetelor ruse și nord-coreene

  © Сollage by RIA Novosti.
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Industria militară rusă (93)
  144930

  Statele Unite au cheltuit miliarde de dolari dezvoltând o rețea complicată de senzori, radare și rachete-interceptor pentru a contracara atacurile cu rachete nucleare asupra națiunii, însă sunt practic inutile.

  BUCUREȘTI, 27 iun — Sputnik. Când se lansează o rachetă balistică, aceasta se separă în aer de focosul nuclear care trebuie sa lovească ținta, scrie analistul Alex Rockie în Business Insider.

  Orice țară care poate construi o rachetă balistică intercontinentală ar putea construi și baloane. Practic, capul rachetei în care se afla focoasă nuclear ar putea fi împachetat în unul din baloane. Odată ce racheta părăsește atmosfera, baloanele se umflă, iar în unul din ele se află focoasa nucleară.

  Deoarece focosul este în afara atmosferei, baloanele călătoresc la fel de repede ca și balonul în care se află capsula nucleară având aceași traiectorie pe radar.

  Când racheta-interceptor ajunge să lovească focoasa nucleară, ea întâlnește zeci de baloane. Acum, imaginați-vă, prin comparație, ce se întâmplă când există zeci de gloanțe care sunt în zbor, iar unele din ele sunt false? 

  Clipul de mai jos, care prezintă modul în care operează sistemul anti-rachetă de pe teritoriul Statelor Unite, a fost realizat de Uniunea Oamenilor Preocupați de Știință, un think-tank fondat în 1969 de către savanții de la Massachusetts Institute of Technology.

  Think-tankul adună studenți și academicieni independenți, neînregimentați politic în sistemul neoliberal, care urmăresc direcționarea cercetării științifice în afara intereselor complexului militar-industrial al SUA și conservarea mediului natural.

  Тема:
  Industria militară rusă (93)

  Tematic

  (VIDEO) Testul unei rachete intercontinentale "trimite un semnal Occidentului"
  (VIDEO) Flota rusă a lansat un nou atac cu rachete asupra teroriștilor din Siria
  Breaking news: SUA au ratat testul de interceptare a rachetei Coreei de Nord
  Coreea de Nord a lansat mai multe rachete balistice
  SOS: "Atac iminent cu rachete". Japonia își evacuează cetățenii
  (VIDEO) Lansarea rachetelor de croazieră Kalibr asupra pozițiilor ISIS
  Tagurile:
  rachete nucleare, rachetă balistică, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei