11:35 26 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.86
 • RUB0.27
 • RON4.03
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  33410

  O publicaţie britanică scrie despre cazul unor infractori români pe care judecătorii britanici au refuzat să îi repatrieze pentru a-și ispăși pedepsele în România.

  BUCUREŞTI, 28 iun — Sputnik. Infractorii români nu pot fi repatriaţi pentru a-şi ispăşi pedepsele în România din cauză că celulele din închisorile româneşti sunt „prea mici", potrivit The Sun.

  Publicaţia scrie că judecătorii britanici au refuzat din acest motiv să aprobe repatrierea a doi infractori români, Ionel-Remus Grecu și Cosmin-Ionuț Bagarea, reţinuţi în Marea Britanie.

  Aceştia au argumentat că spațiul de care ar dispune aceştia în închisorile din România este de doi metri pătrați, iar limita legală este de cel puțin trei metri pătrați.

  Migranți
  © Sputnik / Михаил Воскресенский

  Judecătorii de la Înalta Curte din Londra au declarat că închiderea acestora într-un spaţiu de doi metri pătrați încalcă drepturile omului și au cerut asigurări că aceştia vor primi celule mai mari înainte de a le semna documentul de extrădare.

  Hotărârea privind situaţia infractorilor Ionel-Remus Grecu și Cosmin-Ionut Bagarea presupune cheltuieli de judecată și de asistență juridică, cheltuieli care vor fi suportate de contribuabilii britanici, scrie Daily Mail.

  Judecătorii au fost informați că cei doi vor fi trimiși în penitenciare semi-deschise, care dispun de zone amenajate pentru plimbare, de cluburi, terenuri de sport și o zonă pentru fumat.

  Grecu, de 42 de ani, a fugit în Marea Britanie pentru a scăpa de o sentință de 18 luni pentru furt, iar Bagarea, de 39 de ani, fusese condamnat în România pentru cultivarea de canabis.

  Cei doi, care trăiesc în Hampshire, au contestat ordinele de extrădare după arestarea lor în Marea Britanie.

  Premierul Britanic Theresa May are în plan repatrierea infractorilor străini după Brexit. Se aşteaptă ca premierul să elimine asigurarea pentru infractorii „periculoşi şi recidivişti", în special pentru cei vinovați de crime violente, precum și de agresiuni sexuale și de infracţiuni legate de droguri. De asemenea, se aşteaptă ca planul Guvernului de a reduce imigrația să facă dificil pentru condamnații din UE să intre în Marea Britanie după Brexit.

  Tematic

  Europenii consideră că precedentul creat de Marea Britanie va "îngropa" Europa
  BREXIT: De ce un exod al muncitorilor UE din Marea Britanie este foarte posibil
  Risc maxim de incendii în toate locuințele din Marea Britanie
  România se bate cu Franța pentru piața de porumb din Marea Britanie
  Marea Britanie riscă noi alegeri parlamentare anticipate
  Marea Britanie s-a făcut iremediabil de râs - se puteau evita atentatele
  Venea din Marea Britanie: ceea ce a urmat i-a lăsat fără cuvinte pe vameși
  Islamiștii, încă o lovitură pentru Marea Britanie
  Brexit şi muncitorii din Marea Britanie. O viitoare criză în construcţii?
  Tagurile:
  publicație britanică, studiu, infractori români, repatriere, Marea Britanie, România


  Știrile Zilei