15:53 17 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.60
 • USD17.75
 • RUB0.28
 • RON4.14
 • UAH0.72
  Kim Jong-un

  Coreea de Nord dă o lecție SUA chiar la New York

  © Sputnik / Илья Питалев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (221)
  43630

  SUA comit "o eroare de judecată fatală", din cauza aceasta lucrurile "merg în sens opus celor dorite"

  BUCUREȘTI, 29 iun — Sputnik. "Acțiunea rău intenționată și lipsită de tact a Statelor Unite merge în sens opus celor dorite", a declarat Kim In Ryong, ambasador adjunct la ONU al RPD Coreeană în cursul unei dezbateri privind neproliferarea.

  Dezbaterea a avut loc în cadrul Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, la sediul din New York al organizației, și a fost prezidată de Bolivia. Coreea comunistă a acuzat SUA pentru programul de sacțiuni, numind "condiții nedrepte" propunerile de negocieri ale programelor militare nor coreeane.

  "Statele Unite continuă să vorbească despre dialog chiar în momentul adoptării sancțiunilor, nu are sens să pretinzi dialog atașându-i precondiții nedrepte și aplicând o presiune imensă", a declat ambasadorul Kim In Ryong.

  Sistemul mobil de rachete de coastă al Coreei de Nord
  © Sputnik / Илья Питалев

  În stilul propriu discursului de la Phenian, ambasadorul a atras atenția că noile sancțiuni ONU impuse de Consiliul de Securitate este "o eroare de judecată fatală" și nu ne va afecta intenția de a dezvolta armamentul nuclear.

  În ultima perioadă mai mulți demnitari nord-coreeni a fost sancționați de ONU, iar pe de altă parte Phenianul consideră Consiliul de Securitate ca fiind un instrument al Washingtonului. Participarea vorbitorului nord-coreean la această reuniune este privită totuși ca un gest incipient de deschidere.

  SUA pune ca primă condiție a dialogului internațional cu Coreea de Nord încetarea testelor cu rachete balistice și mai ales cu cele nucleare, transmite Outlook India.

  Surse sud coreene, neconfirmate de Nord, afirmă că, în fapt, dorința Phenianului este de a fi admis în rândul puterilor nucleare. Până acum, în ciuda manevrelor spectaculoase ale unor importante unități ale armatei americane, Coreea de Nord nu a cedat la a face exerciții cu rachete de producție proprie. Recent, SUA și Japonia au eșuat într-un test care viza înterceptarea unui tip asemănător de rachetă.

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (221)
  Tagurile:
  lecție, ONU, SUA, Coreea de Nord


  Știrile Zilei