14:46 20 Ianuarie 2018
Chişinău+ 0°C
În direct
  Bomba atomică

  Ambițiile puterilor nucleare

  © Photo: Pixabay
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  83 0 0

  Puterile nucleare mondiale își reduc arsenalul nuclear, dar în același timp își modernizează armele nucleare, Rusia și SUA dețindând împreună aproape 93% din totalul global al armelor nucleare.

  BUCUREȘTI, 3 iul — Sputnik. Institutul Internațional de Cercetare asupra Păcii de la Stockholm (SIPRI) a precizat că statele care dețin armament nuclear nu vor renunța nici în viitorul apropiat la modernizarea arsenalului nuclear, scrie Money.

  "Deși numărul total de arme nucleare în lume continuă să scadă, toate statele cu arme nucleare își modernizează arsenalele nucleare. Creșterea plănuită a cheltuielilor SUA nu este neașteptată.

  Actuala administrație americană continuă planurile ambițioase de modernizare nucleară stabilite de (fostul) președinte Barack Obama", a precizat Hans Kristensen, cercetător asociat al SIPRI.

  Rusia și SUA dețin 13.800 de arme nucleare, aproape 93% din totalul global. Ambele țări au introdus programe ample de modernizare a capacităților nucleare.SUA intenționează să cheltuiască 400 de miliarde de dolari până în 2026 pe întreținerea și actualizarea arsenalului lor nuclear.

  Raportul mai arată că și Coreea de Nord deține suficient material fisionabil pentru 10-20 de focoase nucleare. Astfel, chiar dacă puterile nucleare mondiale își reduc arsenalul nuclear, în același timp ele își modernizează armele nucleare.

  Tematic

  BOMBĂ: Țările UE care au semnat un proiect nuclear comun cu Rusia
  Ambasadorul R.P.D. Coreeană: ”Vom răspunde inclusiv nuclear”
  (VIDEO) Submarinul nuclear al SUA a ajuns în Coreea de Sud
  Viitorul energiei nucleare: dispozitivul pentru reactorul ultra-sigur
  O expertă în chimie nucleară a devenit „Miss SUA”
  Pericol nuclear maxim în America - inconștiență de peste 70 de ani!
  General rus: SUA își consolidează pozițiile pentru un eventual atac nuclear
  Marea Britanie riscă să fie "ștearsă de pe hartă de un contraatac nuclear"
  Marea Britanie e dispusă să aplice un atac nuclear preventiv
  Tagurile:
  puteri nucleare, ambiții
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei