13:05 11 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Prostituate

  Razii de amploare în Anglia în bordelurile cu românce. Sclavia modernă

  © AP Photo / Franka Bruns
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  47551

  Mai multe persoane au fost arestate în urma unor razii de proporţii ale poliţiei din comitate din Marea Britanie, pentru descoperirea bordelurilor unde erau şi victime românce traficate de reţele de proxeneţi.

  BUCUREŞTI, 3 iul — Sputnik. Două femei românce au fost salvate în urma raziilor efectuate de Poliția din Lancashire în eforturile de contracarare a sclaviei moderne, scrie Lancashire Telegraph.

  Cele două femei au fost salvate dintr-un bordel din Burnley şi au fost duse într-un loc sigur până la repatrierea lor în România. Poliţiştii au declarat că au fost vizitate alte trei românce în Blackburn, din comitatul Lancashire, şi că au fost luate măsuri pentru protejarea acestora.

  De asemenea, opt persoane au fost arestate pentru infracțiuni cu imigranţi în Burnley. Aceştia urmează să fie repatriaţi mai târziu.

  Ultima acţiune a poliţiei a fost desfăşurată după ce o româncă de 20 de ani a fost salvată dintr-o casă din Burnley marțea trecută.

  Săptămâna de razii a fost organizată de Agenţia Naţională pentru Combaterea Criminalităţii din Marea Britanie şi a avut ca scop depistarea persoanelor care exploatează sexual tinere pentru a obţine câştiguri financiare, în special a celor care folosesc internetul pentru „comerţul" cu fiinţe umane.

  „Din păcate, sclavia nu există doar în cărțile de istorie, ci este un fenomen care se petrece în jurul nostru — mai aproape decât credem. Sclavia modernă poate lua mai multe forme, iar una dintre acestea este exploatarea sexuală", a declarat detectivul inspector Mark Vaughton.

  Acesta a adăugat că există persoane în Lancashire care au fost recrutate sau traficate cu amenințări, înșelăciuni și coerciții și Poliţia face eforturi să le identifice pentru a le pune la adăpost şi a-i aresta pe cei responsabili.

  Şi în Liverpool au fost făcute razii, în urma cărora au fost descoperite românce traficate şi exploatate sexual.

  „În ultimii ani, nord-vestul Angliei a fost vizat de grupuri de crimă organizată formate din români care exploatează deseori tinere și femei vulnerabile din România, care sunt obligate să se prostitueze. Aceste femei sunt aduse în Marea Britanie, în camere de hotel sau apartamente denumite adesea «bordeluri pop-up»", a declarat pentru Liverpool Echo inspectorul șef Ian Hussey.

  Tematic

  RĂZBOI TOTAL: SRI face trafic cu femei şi administrează reţele de bordeluri
  "Mămica" de la Hollywood întreținea un bordel de lux pentru staruri
  Un cuplu a organizat bordel în centrul capitalei (VIDEO)
  Tagurile:
  Anglia


  Știrile Zilei