02:32 01 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR19.94
 • USD17.04
 • RUB0.21
 • RON4.09
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)
  14810

  Cel mai nou membru al echipei pentru negocierile legate de Brexit a prim-ministrului birtanic Theresa May a fost filmat în timp ce făcea o declaraţie controversată.

  BUCUREŞTI, 4 iul — Sputnik. Într-un discurs susţinut la întrunirea membrilor unei organizaţii de dreapta, în 2010, ministrul Steve Baker, care este cel mai nou membru al echipei pentru negocieri a Theresei May, a spus că UE ar trebui „distrusă complet", potrivit The Independent.

  Mai întâi Steve Baker a descris UE ca fiind „un obstacol" în calea păcii mondiale și „incompatibilă" cu o societate liberă.

  Deputații conservatori au avertizat că numirea lui Baker ar putea submina acum capacitatea Regatului Unit de a obţine un acord favorabil privind Brexit, în timp ce reprezentanţii Partidului Laburist au afirmat este „incredibilă" numirea acestuia și că acest lucru ridică mari semne de întrebare cu privire la judecata prim-ministrului.

  Comentariul lui Baker se poate să o pună într-o situaţie stânjenitoare pe Theresa May, care urmează să se întâlnească cu liderii europeni în această săptămână, inclusiv cu Angela Merkel și Emmanuel Macron.

  „Cred că UKIP (Partidul pentru independența Regatului Unit, n. r.) și campania «Better Off Out» (campania pentru retragerea Regatului Unit din UE) nu au destul aplomb. Cred că Uniunea Europeană trebuie să fie distrusă complet", declara Steve Baker în înregistrarea video din 2010, în faţa unui public care aplauda.

  Filmat la un eveniment din 2010 al organizaţiei „The Libertarian Alliance", el a mai spus că UE „a reușit să determine răspândirea naționalismului economic la scară continentală".

  Deputatul, care a jucat un rol principal în campania pentru retragerea Regatului Unit din UE, adaugă: „[UE] a fost formată cu scopul de a învinge naționalismul economic şi şi-a ratat scopul. Dacă vrem să distribuim puterea la cel mai scăzut nivel, să o facem răspunzătoare și să creăm o societate liberă, atunci [UE] este evident incompatibilă [cu acest scop]."

  Steve Baker a mai spus că îşi doreşte un comerț liber și pacea între națiunile Europei și în întreaga lume şi că, în opinia sa, Uniunea Europeană este un obstacol în calea realizării acestor ţeluri.

  În Cabinet și în Partidul Conservator, părerile sunt împărţite în privinţa UE, mulți deputați preferând un prim-ministru slab pentru o abordare asupra Brexit mai favorabilă în privinţa locurilor de muncă, în timp ce adepţii mai radicali ai ieşirii din UE au amenințat cu demisia dacă Theresa May îşi va schimba poziţia.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)

  Tematic

  Brexit şi situaţia muncitorilor cu înaltă calificare. Ce relevă un nou studiu
  Brexit: iată ce se va întâmpla cu familiile imigranţilor. Condiţiile impuse
  Brexit şi acordul privind imigranţii. Un pas către controlul asupra graniţelor
  Brexit: oferta UK privind drepturile cetăţenilor europeni şi presiunile UE
  Alertă Brexit: Drepturile cetățenilor UE din UK, tratate "neserios și injust"
  Autoritățile sunt îngrijorate de soarta românilor după Brexit
  Brexit: Drepturile cetățenilor UE din UK pot fi decise „rezonabil rapid” - Davis
  Ministru german: „Stoparea Brexit-ului ar fi minunată". Iată de ce
  BREXIT: De ce un exod al muncitorilor UE din Marea Britanie este foarte posibil
  Brexit - Europa forțează revenirea Londrei
  Brexit: Răsturnare de situație - calea înapoi spre UE s-a deschis!
  Tagurile:
  prim-ministrul, britanic, Brexit, Ministru, Theresa May, UK

  Știrile Zilei