22:57 20 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.09
 • USD17.69
 • RUB0.28
 • RON3.99
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  40320

  Autoritățile de la Kiev au mobilizat trupe cu destinație specială la frontiera româno-ucraineană, iar asta s-a întâmplat din cauza conflictelor dintre țărani și trupele de grăniceri

  BUCUREȘTI, 4 iul — Sputnik. Autoritățile ucrainene au mobilizat trupe cu destinație specială, pe care le-au trimis la frontieră cu România, în regiunea Cernăuți. Asta s-a întâmplat din cauza unui conflict al localnicilor cu trupele de grăniceri ale Ucrainei, transmite portalul ucrainean Vesti.

  Trupele cu destinație specială urmează să asigure ordinea publică în satul Seletin, raionul Putil din Ucraina. Decizia a fost luată după ce au avut loc mai multe conflicte violente între unii țărani din localitate și grănicerii ucraineni, legate de câteva cazuri de contrabandă descoperite de oamenii legii.

  Ultimul caz avut loc acum o săptămână, când 70 de localnici au încercat să blocheze activitatea grănicerilor după ce aceștia au confiscat 18 lăzi cu achete de țigări.

  „Acest incident a fost ultima picătură”, a declarat șeful direcției regionale a Serviciului de Grăniceri al ucrainei, Vladimir Egorov.

  Pe lângă trupele de destinație special „Bortnici”, frontiera va fi supravegheată și cu ajutorul dronelor, precum și a unui avion de recunoaștere „Diamond".

  Tematic

  Ucrainenii au reținut doi contrabandiști căutați în România
  Românii din Ucraina sunt îngrijorați că nu vor mai putea vorbi românește
  Poliția de Frontieră Română în alertă, după scoaterea vizelor pentru ucraineni
  Poliția ucraineană a reținut un român în Bucovina de Nord
  Tagurile:
  Trupe de destinație specială, Serviul de Stat de Grăniceri, Contrabandă, Conflicte, Putil, Seletin, Ucraina, România


  Știrile Zilei