01:30 16 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.70
 • USD17.76
 • RUB0.28
 • RON4.16
 • UAH0.72
  Parada militară în Coreea de Nord

  Coreea de Nord: testul recent al rachetei este dovada posibilităților nelimitate

  © Sputnik / Илья Питалев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (221)
  167 0 0

  Coreea de Nord a anunțat marți că a lansat cu succes prima sa rachetă balistică intercontinentală, Ministerul rus al Apărării precizând că datele furnizate de Pyongyang nu sunt exacte.

  BUCUREȘTI, 6 iul — Sputnik. Lansarea rachetei balistice intercontinentale este confirmarea posibilităților nelimitate pe care o are industria Apărării din Coreea de Nord, capabilă de un atac asupra Statelor Unite, a transmis miercuri Agenția Centrală de Presă a Coreei de Nord, informează Sputnik International.

  "Lansarea cu succes a rachetei balistice intercontinentale Hwasong-14, ultimul stadiu al forțelor nucleare ale țării, este o declarație de forță a posibilităților nelimitate din industria națională de apărare. Nu se poate subestima realitatea că tot continentul american este în zona de impact a Coreei de Nord și că toate posibilitățile de a provoca un atac se află în mâinile Republicii Coreene", se arată în declarație.

  Coreea de Nord a anunțat marți că a lansat cu succes prima sa rachetă balistică intercontinentală la ora locală 00:30. Racheta a parcurs 580 mile și a atins o altitudine de 1.740 de mile în timpul zborului de 39 de minute, înainte de a "lovi cu precizie ținta din largul Mării Japoniei".

  Ministerul rus al Apărării a declarat că sistemul de avertizare indică faptul că distanța de zbor a rachetei Hwasong-14 și altitudinea corespund caracteristicilor unei rachete balistice medii. Ministerul a remarcat că racheta Coreei de Nord a atins doar o altitudine maximă de 332 mile și a zburat la doar 316 de mile, spre deosebire de datele furnizate de Pyongyang.

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (221)

  Tematic

  Coreea de Nord a făcut marele anunț - salt către război, chiar de ziua SUA!
  Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă intercontinentală
  Coreea de Nord amenință întreaga lume. Oriunde pot să cadă rachete
  Coreea de Nord dă o lecție SUA chiar la New York
  Coreea de Nord, situație gravă - reacția SUA după moartea prizonierului american
  Pentagonul: războiul cu Coreea de Nord ar fi "catastrofal"
  Coreea de Nord a lansat mai multe rachete balistice
  Coreea de Nord se va enerva, dar și SUA au pierdut
  Tagurile:
  Test, racheta balistica, Coreea de Nord


  Știrile Zilei