18:40 23 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.38
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Imunizarea populației

  Oficial: Omenirea a ajuns în pragul unei pandemii catastrofale - OMS

  © Sputnik / Виталий Аньков
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  18411

  Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, i-a avertizat pe liderii țărilor G20 că noua pandemie globală, care mai devreme sau mai târziu o să izbucnească, o să provoace un număr catastrofal de victime umane și pierderi economice uriașe

  CHIȘINĂU, 8 iul — Sputnik. Tedros Adhanom Ghebreyesus a avertizat că pandemiile, situațiile excepționale legate de ocrotirea sănătății și sistemele slabe de ocrotire a sănătății sunt la ora actuală unele dintre cele mai mari riscuri pentru economia și securitatea globală.

  „Noi știm când și unde va izbucni următoarea pandemie globală, dar aceasta va fi foarte costisitoare atât din punctul de vedere al pierderilor de vieți omenești, cât și în dolari", a declarat Ghebreyesus.

  Potrivit lui, „pierderile pentru economie ar putea ajunge la trilioane".

  Totodată, el a amintit că virusul pneumoniei atipice a costat economia globală circa 60 de miliarde de dolari.

  În opinia șefului OMS, răspândirea globală a oricărui patogen nou se va produce în numai câteva ore, din cauza comunicațiilor aeriene intense, iar rezultatul va fi apariția a două epidemii: „una provocată de virus, iar a doua — provocată de frică".

  Anterior OMS a declarat că anual circa 1,2 milioane de decese de copii și adolescenți între 10 și 19 ani au loc din cauza unor circumstanțe care pot fi prevenite.

   

  Tematic

  CSAT în alertă: risc de pandemie în România, populația ar putea fi înjumătățită
  Tagurile:
  Vieți omenești, Pierderi fianciare, Proporții, catastrofă, risc, Pandemie, G20, Organizația Mondială a Sănătăți, Tedros Adhanom Ghebreyesus, America, Asia, Africa, Europa, România


  Știrile Zilei