13:25 19 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.62
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Rex Tillerson

  Tillerson: tema „implicării Rusiei în alegeri" complică restabilirea încrederii

  © Sputnik / Михаил Климентьев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  29 0 0

  Deși nu există nici un fel de dovezi (iar dacă ar exista, serviciile secrete ale celui mai puternic stat din lume - SUA - le-ar găsi), tema „implicării Rusiei în alegerile din SUA" rămâne una dintre principalele discutate de presa americană

  BUCUREȘTI, 9 iul — Sputnik. Secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, a declarat duminică la Kiev în cadrul unui briefing că tema „implicării" Rusiei în procesul electoral din SUA face dificilă îmbunătățirea relațiilor dintre țări.

  Potrivit lui Tillerson, la întâlnirea dintre Putin și Trump la Hamburg în cadrul summit-ului G20 a fost ridicată această întrebare.

  „Președintele Trump i-a pus această întrebare președintelui Putin și, sincer să vă spun, noi nu am așteptat să primim un alt răspuns decât cel pe care l-am primit", a declarat oficialul american.

  El a ținut să sublinieze că lipsa clarității în această chestiune reprezintă un impediment în calea dezvoltării relațiilor bilaterale.

  În opinia lui Tillerson, această problemă trebuie soluționată, pentru că poporul american trebuie să fie sigur că în alegerile din SUA nu se va implica nici Rusia și nici orice altă țară.

  Tematic

  Tillerson: partenerii SUA cer "îmbunătățirea relațiilor cu Rusia"
  Trump i-a cerut lui Tillerson să normalizeze relațiile cu Moscova
  Tagurile:
  poporul american, implicare în alegeri, Alegeri, Relații ruso-americane, Vladimir Putin, Donald Trump, Rex Tillerson, Rusia, SUA


  Știrile Zilei