18:00 17 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.00
 • USD17.28
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (679)
  123 0 0

  Un deputat din parlamentul britanic, membru în partidul Liberal Democrat, a sugerat, într-o emisiune la BBC, un scenariu pe care îl consideră posibil referitor la Brexit.

  BUCUREŞTI, 10 iul — Sputnik. Vince Cable, singurul candidat la preşedinţia partidului Liberal Democrat din Marea Britanie, a spus că „problemele sunt atât de mari", încât Brexit s-ar putea să nu aibă loc, potrivit The Independent.

  Vince a declarat, într-o emisiune la BBC, că un al doilea referendum ar putea răsturna votul inițial în favoarea ieşirii Marii Britanii din UE.

  „Încep să cred că Brexit s-ar putea să nu aibă loc niciodată. Problemele sunt atât de serioase, diviziunile din cadrul celor două partide majore sunt atât de mari, încât prevăd un scenariu în care Brexit să nu aibă loc", a declarat Vince Cable la emisiunea „The Andrew Marr" de la BBC.

  El a mai spus că planul organizării unui al doilea referendum are scopul de a oferi o cale de ieșire atunci când „va deveni clar că Brexitul este potențial dezastruos".

  Fostul ministru britanic pentru Afaceri a mai declarat că consideră că popularitatea liderului Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, va scădea când alegătorii săi tineri îşi vor da seama că liderul laburist susţine un Brexit „dur".

  Acesta a atras atenţia că există o problemă care ameninţă să se agraveze, mai ales dacă Guvernul britanic continuă să urmeze politica unui Brexit „dur" — părăsind uniunea vamală și piața unică.

  Dacă economia va avea de suferit, oamenii îşi vor reconsidera poziţia referitoare la Brexit și „problema privitoare la faptul de a continua să rămânem membri [ai UE] se va ridica din nou", a afirmat deputatul britanic.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (679)

  Tematic

  Brexit: „Comerţul liber nu va mai exista". UK amenință cu părăsirea negocierilor
  Brexit: cum sunt afectate firmele româneşti
  Brexit: prelungirea cu un an a negocierilor
  Brexit: Drepturile unei categorii de cetăţeni vor fi limitate, avertizează UE
  Brexit: Ministru desemnat să negocieze retragerea UK: „UE trebuie distrusă"
  Tagurile:
  Brexit

  Știrile Zilei