13:13 23 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.68
 • USD17.99
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  64 0 0

  Doha cooperează cu instituțiile financiare internaționale, cum ar fi Fondul Monetar Internațional (FMI), pentru un audit al fluxurilor financiare în scopul de a împiedica finanțare a grupurilor teroriste.

  BUCUREȘTI, 10 iul — Sputnik. Pe 5 iunie, Arabia Saudită, Egipt, Bahrain și Emiratele Arabe Unite au întrerupt relațiile diplomatice și comunicarea cu Qatar, acuzând statul din Golf că susține terorismul și interferează în treburile interne, informează Sputnik International.

  Maldive, Mauritius și Mauritania au urmat statele din Golf, în timp ce Iordania și Djibuti au răcit relațiile diplomatice cu Qatar.

  "Qatar a avut deja un sistem bun și unic. Avem legi stabilite împotriva tuturor tipurilor de teroriști… Lucrăm cu FMI și cu alte instituții pentru a stabili legile, auditurile și dezbaterile", a declarat Guvernatorul băncii centrale din Qatar, Abdullah Saud Al Thani.

  La sfârșitul lunii iunie, Kuwait, în calitate de mediator în timpul crizei, a înmânat Qatarului ultimatumul celor patru state arabe cu 13 cereri, inclusiv solicitările referitoare la relațiile Iranului cu Qatar, la închiderea bazei militare a Turciei în Qatar și închiderea postului TV Al Jazeera.

  Pe 5 iulie, cele patru state arabe au confirmat refuzul Qatarului de a se conforma cerințelor lor și și-au exprimat regretul față de o astfel de poziție.

  Tematic

  Șapte state au întrerupt relațiile diplomatice cu Qatarul
  Fundația Clinton a recunoscut că a fost sponsorizată de Qatar
  Exploziv: Hillary Clinton ştia că Arabia Saudită şi Qatar finanţează terorismul
  Covorul moldovenesc a suscitat interesul unui mare demnitar din Qatar
  Tagurile:
  flux finaciar, statul, bani, FMI, Doha, Qatar

  Știrile Zilei