19:16 23 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.59
 • USD17.03
 • RUB0.26
 • RON4.20
 • UAH0.61
  Incendiul din Londra

  Imigranţii din Marea Britanie care primesc drept de rezidenţă pentru 12 luni

  © REUTERS / Toby Melville
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  2638 0 0

  Guvernul britanic a decis să acorde drept de rezidenţă pentru 12 luni unui număr de imigranţi datorită situaţiei în care se află aceştia.

  BUCUREŞTI, 12 iul — Sputnik. Imigranţii care au fost afectaţi de incendiul care a ars blocul-turn Grenfell Tower din Londra, în noaptea de 13 spre 14 iunie, şi care au supravieţuit vor primi drept de rezidenţa pentru 12 luni, potrivit gazetaderomania.co.uk.

  Dintre imigranţii care locuiau în Grenfell Tower, unii subînchiriau apartamente sau se aflau în situaţia în care urma să le expire dreptul de ședere în UK. O parte dintre aceştia au refuzat să primească ajutoarele din partea statului sau să discute cu anchetatorii de teamă că vor fi expulzați sau că vor avea probleme de natură legală.

  Astfel, amnistia a fost stabilită pentru a se asigura că victimele vor primi toată asistenţa de care au nevoie şi că vor putea ajuta ca ancheta să avanseze.

  Autorităţile britanice au anunţat miercuri că au fost recuperate 87 de „rămăşiţe umane" în urma căutărilor, însă nu se ştie dacă acestea provin de la 87 de persoane. Luna trecută, Serviciul de Poliţie Scotland Yard a anunţat că este posibil ca abia la sfârşitul anului să se ştie numărul exact al persoanelor care au decedat în Grenfell Tower.

  Tematic

  Timp de un an, Uniunea Europeană s-a îmbogățit cu 1,5 milioane de imigranți
  Presiuni europene pentru acceptarea imigranților. Reacții ale românilor
  Brexit - bătălie pentru imigranți între patroni și Guvernul britanic
  Danemarca: imigranții trebuie să sărbătorească Crăciunul ca să devină danezi
  Invazia imigranților: ce face Trump și ce face UE
  Tagurile:
  rezidenți, Marea Britanie
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei