17:12 20 Ianuarie 2018
Chişinău+ 0°C
În direct
  London

  Brexit: Guvernul englez anunță pentru septembrie marea încercare

  © Photo: Pixabay
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Ieșirea Marii Britanii din UE (257)
  144310

  După ce ieri Guvernul de la Londra a dat publicității cel mai important act al Brexit, "Proiectului de lege privind ieșirea din UE", Theresa May anunță pasul decisiv

  BUCUREȘTI, 14 iul — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Ieri seară, după încărcata zi a publicării „Proiectului de lege privind ieșirea din Uniunea Europeană", principalul act normativ care „pune capăt supremației dreptului european asupra legislației britanice", purtătorul de cuvânt al premierului Theresa May a declarat că guvernul britanic a stabilit când va începe dezbaterea parlamentară asupra legii.

  Astfel, conform purtătorului de cuvânt al premierului Theresa May, dezbaterile parlamentare vor demara în septembrie, urmând a se finaliza și aproba planul legislativ pentru Brexit, anunță presa internațională. Septembrie reprezentă deci marea încercare pentru guvernul conservator care, așa cum se știe, are o majoritate destul de fragilă în Camera Comunelor.

  Ieri, guvernul britanic a anunțat că publicarea proiectului a însemnat "o etapă majoră în procesul ieșirii din UE" dar abia după dezbateri se va putea adopta — iar prin aceasta se va putea abroga "European Communities Act" din 1972, care include prevederile tratatelor comunitare UE în legislația britanică.

  Тема:
  Ieșirea Marii Britanii din UE (257)
  Tagurile:
  Brexit, Theresa May, Londra, Marea Britanie
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei