11:27 06 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.26
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (672)
  145010

  După ce ieri Guvernul de la Londra a dat publicității cel mai important act al Brexit, "Proiectului de lege privind ieșirea din UE", Theresa May anunță pasul decisiv

  BUCUREȘTI, 14 iul — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Ieri seară, după încărcata zi a publicării „Proiectului de lege privind ieșirea din Uniunea Europeană", principalul act normativ care „pune capăt supremației dreptului european asupra legislației britanice", purtătorul de cuvânt al premierului Theresa May a declarat că guvernul britanic a stabilit când va începe dezbaterea parlamentară asupra legii.

  Astfel, conform purtătorului de cuvânt al premierului Theresa May, dezbaterile parlamentare vor demara în septembrie, urmând a se finaliza și aproba planul legislativ pentru Brexit, anunță presa internațională. Septembrie reprezentă deci marea încercare pentru guvernul conservator care, așa cum se știe, are o majoritate destul de fragilă în Camera Comunelor.

  Ieri, guvernul britanic a anunțat că publicarea proiectului a însemnat "o etapă majoră în procesul ieșirii din UE" dar abia după dezbateri se va putea adopta — iar prin aceasta se va putea abroga "European Communities Act" din 1972, care include prevederile tratatelor comunitare UE în legislația britanică.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (672)
  Tagurile:
  Brexit, Theresa May, Londra, Marea Britanie


  Știrile Zilei